Denna artikel sponsras av författare/förlag

Jeanette Juhnestam visar hur en Digital balans i livet är möjlig

Jeanette Juhnestam har skrivit boken Digital balans. Bild: Alexandra Aristarhova

Hjälp att hitta din digitala balans erbjuder Jeanette Juhnestam i boken Digital balans. Kanske tillbringar du för mycket tid bakom skärmen, kanske inte. I boken finns inspiration, tips och råd – helt utan pekpinnar.

Jeanette Juhnestam har arbetat med hälsa och med att hitta balans i livet sedan mitten av 1990-talet. Då fanns inte det här med ständig uppkoppling och att hitta en fungerande digital balans var inte ett problem. I stället var det balansen mellan jobb och fritid som var svår att få till.

– Jag kommer ihåg när jag fick min första mobiltelefon med tangentbord. Jag reste mycket runt om i Sverige och tänkte att nu, när jag kunde jobba på till exempel tåget, skulle jag få mycket tid över. Det blev tvärtom. Andra kunde nå mig hela tiden och det fanns ingen tid som bara var min, säger Jeanette.

Digital balans handlar om att kunna använda den moderna, uppkopplade tekniken men samtidigt må bra och få tid över för det som är viktigt för oss i livet. Jeanette vill att boken Digital balans ska skapa nyfikenhet hos läsaren, ge inspiration och kanske är det något tips man vill prova, till exempel att koppla ner sig en stund varje dag eller att leva mer digitalt minimalistiskt. Men boken är helt fri från pekpinnar.

– Ingen vill ha pekpinnar och det finns inga rätta svar, inget bra eller dåligt, så länge man mår bra, säger Jeanette och fortsätter:

– Alla vill ha mer tid och vill ha tid till det som är roligt. Använd tekniken, men gör det på ett sätt som gör att du mår bra. Det kan se olika ut över tid.

Jeanette har ett sätt att kontrollera om hon själv halkat in på en digital obalans: hon är kreativ, men får hon inte gjort det hon vill är det mycket möjligt att mobilen är boven i dramat.

Med en blandning av forskning, konkreta verktyg och exempel på hur andra hittar sin digitala balans är målgruppen för boken bred: Jeanette säger att alla har något att hämta från den. Boken Digital balans kommer i två olika format, varav det ena i mobiltelefonstorlek med en sammanfattning av innehållet i den normalstora.

– Jag är lite kär i den lilla! Jag vill sänka tröskeln för att läsa och kanske blir den lilla en bra present till någon som man tycker ska koppla ned sig.

Om författaren:

Jeanette Juhnestam driver företaget Din balans. Hon har ägnat de senaste 25 åren åt att inspirera andra till att hitta en lugnare hjärna och mer återhämtning. Hon är övertygad om att en digital balans kan göra att vi får mer tid över för det som vi själva upplever som viktigt i livet. På digital-balans.se finns mer information.

Digital balans : uppkopplad, nedkopplad, avkopplad

Digital balans : uppkopplad, nedkopplad, avkopplad
Författare
Förlag Mindboozt Publications
GenreHälsa, skönhet och sex
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor218
Vikt327 gr
Utgiven2023-03-23
SABPua
ISBN 9789189391093

“En bok i tiden och så viktig. Författaren går direkt från ord till handling och balanserar med vetenskap. Respektfullt lyfter hon exempel och situationer så att läsaren kan känna igen sig, och därmed når hon fram. Det handlar om allas vår hälsa nu och framåt. Rekommenderar varmt denna bok.”
Susanne Steenhouwer, Leg Fysioterapeut, ergonom och beteendevetare


Den här boken är för dig som vill få mer energi, bättre sömn och en lugnare hjärna. Den är för dig som vill ha bättre relationer och kanske upplever att personer i din närhet tillbringar för mycket tid online. Eller är det du själv som vill minska din uppkopplade tid? 

Det här är en bok utan måsten men med en massa inspiration och verktyg för att skapa en digital balans där det går att använda den moderna, uppkopplade tekniken men samtidigt må bra och få tid över för det som känns viktigt i livet. 

Jeanette Juhnestam driver företaget Din balans. Hon har ägnat de senaste 25 åren åt att inspirera andra till att hitta mer återhämtning och bättre balans i livet, något hon gör genom olika hälsoprojekt och föreläsningar. Jeanette är också en av författarna i antologin Tips från coachen 1.

digital-balans.se 

“En liten, stor bok som är proppfull av reflektioner, vardagsexempel och vetenskapliga fakta. Allt presenterat på ett välskrivet och lättförståeligt sätt. Boken inspirerade mig på ett vänligt och respektfullt sätt till att fundera över hur mina egna val och min livskvalitet kan relateras till mina digitala vanor/ovanor.”
Elisabet Karlsson, Hälsopedagog

“På ett klarsynt, reflekterande och lättsamt sätt blandar författaren Jeanette Juhnestam vetenskap och uppmuntrande frågeställningar som bjuder in till perspektiv kring våra digitala vanor. Hur kan var och en av oss hjälpa oss själva till en personlig digital balans som fungerar för oss i vår egen vardag?”
Frida Helsing Ohlsson, YogaKloster

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

sales@boktugg.se