Carina Norderäng får Eric och Ingrid Lilliehööks stipendium 2023

💰 Prisad bibliotekarie. Svenska Akademien har tilldelat bibliotekarien Carina Norderäng 2023 års Eric och Ingrid Lilliehööks stipendium. Stipendiebeloppet är på 125 000 kronor. Som verksamhetsansvarig bibliotekarie på Gråbobiblioteket, ett integrerat folk- och skolbibliotek i Visby, har hon utvecklat ett nära samarbete med lärarna på skolan kring framför allt det läsfrämjande arbetet. Hennes insatser har under åren bidragit till att öppna dörren till läsning för många av skolans elever. 

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.