ANNONS

Bibliotekarien Lena Biörnstad Wranne tilldelas stipendium på 100 000 kr

Svenska Akademiens sammanträdesrum i Börshuset i Gamla stan i Stockholm. Arkivbild: Henrik Montgomery/TT.

Svenska Akademien tilldelar Lena Biörnstad Wranne, bibliotekarie, 2020 års Eric och Ingrid Lilliehööks stipendium.

Stipendiebeloppet på 100 000 kronor utgår från Eric och Ingrid Lilliehööks fond och ska växelvis tilldela författare, översättare och bibliotekarier.

Lena Biörnstad Wranne är förste bibliotekarie, bosatt i Stockholm och arbetar sedan 2000 för utvecklingen av Arkitekturmuseets bibliotek. Biörnstad Wranne har även verkat i Forum för specialbibliotekschefer, representerat specialbiblioteken i Kungliga bibliotekets samverkansstruktur och är engagerad i den nordiska föreningen för konst- och arkitekturbibliotek, ARLIS/Norden.

De senaste årens mottagare har varit Jan Henrik Swahn (2016), Mikael Johansson (2017), Linnea Axelsson (2018) och Erik Carlquist (2019).

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se