ANNONS

Svenska Akademiens sammanträdesrum i Börshuset i Gamla stan i Stockholm. Arkivbild: Henrik Montgomery/TT.

Bibliotekarien Lena Biörnstad Wranne tilldelas stipendium på 100 000 kr

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Svenska Akademien tilldelar Lena Biörnstad Wranne, bibliotekarie, 2020 års Eric och Ingrid Lilliehööks stipendium.

Stipendiebeloppet på 100 000 kronor utgår från Eric och Ingrid Lilliehööks fond och ska växelvis tilldela författare, översättare och bibliotekarier.

Lena Biörnstad Wranne är förste bibliotekarie, bosatt i Stockholm och arbetar sedan 2000 för utvecklingen av Arkitekturmuseets bibliotek. Biörnstad Wranne har även verkat i Forum för specialbibliotekschefer, representerat specialbiblioteken i Kungliga bibliotekets samverkansstruktur och är engagerad i den nordiska föreningen för konst- och arkitekturbibliotek, ARLIS/Norden.

De senaste årens mottagare har varit Jan Henrik Swahn (2016), Mikael Johansson (2017), Linnea Axelsson (2018) och Erik Carlquist (2019).

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL