Bibliotekarien Lena Biörnstad Wranne tilldelas stipendium på 100 000 kr

Svenska Akademiens sammanträdesrum i Börshuset i Gamla stan i Stockholm. Arkivbild: Henrik Montgomery/TT.

Svenska Akademien tilldelar Lena Biörnstad Wranne, bibliotekarie, 2020 års Eric och Ingrid Lilliehööks stipendium.

Stipendiebeloppet på 100 000 kronor utgår från Eric och Ingrid Lilliehööks fond och ska växelvis tilldela författare, översättare och bibliotekarier.

Lena Biörnstad Wranne är förste bibliotekarie, bosatt i Stockholm och arbetar sedan 2000 för utvecklingen av Arkitekturmuseets bibliotek. Biörnstad Wranne har även verkat i Forum för specialbibliotekschefer, representerat specialbiblioteken i Kungliga bibliotekets samverkansstruktur och är engagerad i den nordiska föreningen för konst- och arkitekturbibliotek, ARLIS/Norden.

De senaste årens mottagare har varit Jan Henrik Swahn (2016), Mikael Johansson (2017), Linnea Axelsson (2018) och Erik Carlquist (2019).

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL