Bibliotek lånar ut årskort på fotboll

Att låna årskort på bibliotek till fotbollslagets hemmamatcher kan bli en ny trend. BK Häcken spelar mot Djurgårdens IF på Bravida Arena. Arkivbild: Björn Larsson Rosvall/TT.

Bibliotek lånar inte bara ut böcker. Nu kan man också låna biljetter till fotbollsmatcher på flera ställen runt om i landet, enligt Sveriges Radios Kulturnytt.

På Lundby bibliotek i Göteborg går det sedan förra veckan att låna ett årskort till BK Häckens hemmamatcher på Bravida arena. Fotbollslaget har skänkt tio årskort, fem för dammatcherna, fem för herrmatcherna.

Initiativet kommer från bibliotekarien samt ordföranden i supporterklubben Getingarna, Johannes Jensen. Han hade hört om ett liknande upplägg på stadsbiblioteket i Helsingborg.

– Det är ju bibliotekets idé att göra saker som alla kanske inte har råd med tillgängliga. Att nu även inkludera fotbollen i det känns som en fin grej att kunna göra, en demokratisk grej, säger Jensen till Göteborgs-Posten, som var först att berätta om årskorten.

Boktuggs fotnot: Helsingborgs Dagblad berättar att biblioteket i Ängelholm ”lånade ut” matchbiljetter till hockeylaget Rögle BK, volleybollklubben EVS samt Munka Ljungby innebandyklubb tidigare i år.

Boktugg har tidigare berättat om hur basketklubben Seagulls hösten 2019 började låna ut säsongskort till sina matcher via biblioteket, något Svenska Yle rapporterade om. Det spred sig sedan till flera bibliotek och en rad basketlag men även klubbar i andra sporter som hockey, innebandy och volleyboll.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL