”Dom”-förespråkaren Lena Lind Palicki chef för Språkrådet

Språkforskaren Lena Lind Palicki blir chef för Språkrådet. Därmed får Språkrådets ledning en förespråkare för användandet av pronomenet ”dom”, skriver Svenska Dagbladet.

Lena Palicki doktorerade på språket i myndigheternas information till blivande föräldrar, och har därefter bland annat forskat om bruket av de-dem-dom och attityder till språkriktighet. I april i år kommer hennes bok Viktig svenska.

Närmast kommer Lena Lind Palicki, som tillträder sin tjänst den 1 augusti, från Stockholms universitet.

Ny bok av Lena Lind Palicki

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.