Bonnierförlagen lanserar B-formatet i Sverige

📗 B-format. Den svenska bokmarknaden kommer att få ett ”nytt” format när Bonnierförlagen skrotar storpocket (135×210 mm) till förmån för det B-formatet (som här satts till 128×190 mm), rapporterar Förlagspodden idag. Att jämföra med den lilla standardpocketen som kallas A-format (110×178 mm). Internationellt har man talat om paperback (vars brittiska B-format är 129 x 198 mm) men många paperbacks som exempelvis It Ends With Us har formatet 153 x 234 mm. Det vi i Sverige förknippat med pocket heter i USA mass market paperback. Förhoppningen är att med det nya svenska B-formatet få bättre lönsamhet än med det lilla pocketformatet både genom det högre fpriset och kanske även bättre tryckpris eftersom fler marknader använder B-format (som dock verkar sådär standardiserat). Nu är frågan om läsarna kommer att fatta?

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.