Christer Nylander utsedd till ny ordförande för Svenska barnboksinstitutet

Christer Nylander blir ny ordförande för Svenska barnboksinstitutet. Foto: Sbi.

Regeringen har utsett Christer Nylander till ny ordförande för Svenska barnboksinstitutet (Sbi) från och med 1 januari 2023 till och med 31 december 2025.

– Jag är glad över uppdraget som ny ordförande. Det är en viktig verksamhet som bedrivs på Sbi. Böcker, läsning och läsfrämjande har varit en stor del av mitt liv, både privat och yrkesmässigt, säger Christer Nylander i ett pressmeddelande.

Christer Nylander har en bakgrund som riksdagsledamot för Liberalerna. Han har bland annat varit ordförande i kulturutskottet och vice ordförande i utbildningsutskottet.

Svenska barnboksinstitutets chef, Åsa Warnqvist, kommenterar utnämningen av Christer Nylander i samma pressmeddelande:

– Vi är mycket glada över utnämningen av Christer Nylander. Hans kunskaper och erfarenhet kommer att vara värdefulla för verksamhetens utveckling de närmaste åren. Jag ser fram emot ett gott samarbete.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.