Åsa Warnqvist tar över ledarskapet på Svenska barnboksinstitutet

Åsa Warnqvist, som sedan 2014 haft delat ledarskap på Sbi med Lillemor Torstensson, tillträder som chef på heltid från den 1 januari 2022. Åsa är docent i litteraturvetenskap med specialisering barn- och ungdomslitteratur. Hon har arbetat på Sbi sedan 2011, från och med 2014 i rollen som forskningsledare och ekonomichef.
– Jag är mycket glad för förtroendet från styrelsen och medarbetarna att få fortsätta leda verksamheten vid Sbi. Mitt mål är att vi tillsammans ska utveckla verksamheten på samma positiva sätt som vi har gjort under de senaste åren, säger Åsa Warnqvist i ett pressmeddelande.
Åsa Warnqvist doktorerade 2007 med avhandlingen Poesifloden. Utgivningen av diktsamlingar i Sverige 1976–1995. Hon är aktuell som redaktör för antologin Silence and Silencing in Children’s Literature.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL