De mest lästa artiklarna på Boktugg under 2022

De nominerade till Augustpriset 2022.
Nominerade till Augustpriset 2022. Bakre raden från vänster: Andreas Cervenka, Claes Britton, Nina van den Brink, Emma AdBåge, Ellen Strömberg, Elisabet Ericson, Lina Wolff, Marie Norin, Hans-Gunnar Axberger, Jenny Tunedal, Amat Levin. Mellersta raden från vänster: Iman Mohammed, Erik Svetoft, Henrik Wallnäs, Nora Khalil, Anneli Jordahl. Främre raden från vänster: Ia Genberg, Maja Larsson, Johannes Anyuru. Ej närvarande: Eva Lindström. Foto: Andreas Sundbom.
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.

Adoptionsdrama i inbördeskrigets skugga

En utplånad bondby på Sri Lanka och två överlevande systrar som inte känner varandras existens tar oss in i ett virrvarr av händelser och en hel palett av människoöden både på den mytomspunna ön samt i Sverige och Frankrike.

Tre familjers vardagsliv och reflektioner på ett krig i Europa.

Boken ”Utan ord ingen mening” skildrar tre familjers vardagsliv och deras reflektioner på det nya världsläget. Deras frustation riktar sig mot Putin, hur han från ett rikt och i stort sätt relativt gott förhållande med västvärlden raserar Rysslands kommunikation med Europa och USA genom sitt anfallskrig mot Ukraina.