Författaren Nicholas Evans död efter hjärtattack

Nicholas Evans död
1998 besökte Nicholas Evans Sverige i samband med utgivningen av hans roman "I vargars närhet". Arkivbild: Jonas Ekströmer.

Nicholas Evans, brittisk författare till den bästsäljande romanen ”Mannen som kunde tala med hästar” har avlidit 72 år gammal. Enligt hans agent kom dödsfallet ”plötsligt” efter en hjärtattack.

Evans debutroman Mannen som kunde tala med hästar handlar om en tonåring som skadats i en olycka tillsammans med sin häst. Hennes mamma söker upp en så kallad ”hästviskare” som hjälper både dottern och hästen att tillfriskna. Även filmen, med Robert Redford och Scarlett Johansson som tonåringen Grace, blev en stor framgång.

Nicholas Evans föddes 1950 i Worcestershire. Efter studier i juridik ägnade han sig på 1970-talet åt journalistik. Innan han började skriva sin roman jobbade han också som manusförfattare och producent av dokumentärer.

Boktuggs fotnot: Evans skrev bara fem romaner. Den första succén (som sålts i över 15 miljoner exemplar, översatts till 36 språk och legat etta på topplistan i 20 länder) följdes av I vargars närhet, Eldfångaren, Klyftan och The Brave (ej på svenska).

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.