Andrea Lundgren får Mare Kandre-priset 2022

Andrea Lundgren får årets Mare Kandre-pris. Arkivbild: Christine Olsson/TT.

Andrea Lundgren får 2022 års Mare Kandre-pris för ”romaner och noveller som samtidigt är breda och excentriskt egensinniga”.

Hon romandebuterade 2010 med I tunga vintrars mage. Har också givit ut ”Glupahungern” 2014 och novellsamlingen Nordisk fauna 2018. Hennes senaste bok, Den underjordiska solen, kom tidigare i år.

”Andrea Lundgren uppehåller sig ständigt på den tunna gränsen mellan det mänskliga och det djuriska, mellan det vilda och civiliserade, och mellan barnets drömska landskap och vuxenvärldens sköra vardaglighet”, lyder en del av juryns motivering.

Priset delas ut årligen på Stockholms internationella poesifestival till en författare som skriver i Mare Kandres anda. De senaste två åren har det dock inte blivit någon prisutdelning. 2019 års pristagare var serietecknaren Nina Hemmingsson.

Text: Klas Widestrand/TT

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL