Litteraturkartan lägger till Halland och dess författare

Poeten Elsa Grave bosatte sig i tegelvillan Blomstervången i Halmstad. Arkivbild: Anders Holmström / TT. Till höger: Skärmdump från Litteraturkartan.

Poeterna Elsa Grave och Sonja Åkesson – som båda bodde i Halmstad under delar av sina liv – är självklara inslag när Litteraturkartan.se nu sjösätter det litterära Halland.

Den nyfikne kan klicka sig fram på kartan och läsa om fler kända Hallandsförfattare men också få lära sig sådant som varför orten Skrea heter just så, samt läsa utdrag ur godsherren Peter von Möllers ”Rimmerier” från 1871.

Lanseringen är resultatet av ett samarbete mellan Litteraturbanken och Region Halland.

Sedan tidigare finns även Bohuslän, Dalsland, Östergötland och Blekinge på Litteraturkartan.se. Härnäst väntar Göteborg och Värmland. Själva syftet är att lyfta fram olika kopplingar mellan platser, litteratur och kulturarv.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.