Viktor Bergendal debuterar med en bok om livet på en vårdcentral

Viktor Bergendal. Foto: Jonas Bergendal

Jag heter Viktor Bergendal, är 35 år gammal och bor i Helsingborg. För något år sedan hade jag några månaders tjänstledigt mellan två olika jobb. Jag hade då arbetat många år inom primärvården och tyckte att debatten i media ofta var negativ mot primärvården. För att råda bot på det och istället lyfta det fantastiska arbete som bedrivs där varje dag beslöt jag att skriva ”Jo, doktorn, det var en sak till …”.

Boken skildrar det vardagliga arbetet med patienter på vårdcentral och har en stor portion av folkbildning i sig. Man följer doktor Henrik under en veckas tid med alla patientbesök, medicinska funderingar och problem han stöter på.

Jag arbetar deltid som läkare på Helsingborgs lasarett och sysselsätter mig med författande och musicerande på fritiden.

Jo, doktorn, det var en sak till ...

Jo, doktorn, det var en sak till ...

"Mamma sa att man får en spruta i armen om man inte är snäll mot doktorn", säger lilla Astrid blygt.

Mamma Sofia tittar lite skamset på mig och jag kan inte låta bli att skratta till.

"Du verkar vara snäll, Astrid, så du behöver inte vara orolig för att få någon spruta", svarar jag med ett leende. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.