20 september 2022 – läs en bok idag

📅 Utgivningar idag: Med runt 80 titlar finns det mycket att välja bland. Vi hittar En IT-man från Ulan Bator och andra limerickar av Victor Estby (som vi annars förknippar mycket med Bokdagar i Dalsland). Yu Xinqiao (f. 1968) är en av de mest kontroversiella poeterna i dagens Kina och titeln Jag har det så bra att jag borde ringa polisen sticker ut. Blodregn av Leffe Grimwalker och huvudkaraktären Alex Storm är sjätte boken i serien som nu ska ha passerat 300 000 exemplar (alla format). Om vi säger Heartstopper Bok 3 av Alice Oseman så ropar vissa ”Äntligen!” och andra ”Vem är det?”.

🎂 Födelsedagar: Den amerikanska författaren Jude Deveraux fyller 75 år idag. Hon har skrivit ett 40-tal romaner, mest historiska kärleksromaner. Flera av dem har blivit bästsäljare, och hon gavs ut flitigt på svenska för 15–20 år sedan. Titlar som Drömmar om kärlek, En sång om kärleken, Att tämja en man och Högländernas drottning finns idag bara på antikvariat.
Även Javier Marías, en av Spaniens stora moderna författare, föddes denna dag. Han gick bort den 11 september i år, 70 år gammal. Bland hans verk hittas Berta Isla, Ditt ansikte i morgon : en trilogi, Förälskelser och Tidens mörka rygg.

🍹 Idag firas tydligen Bålets dag. Och med det menas välkomstdrinken, inte brasan eller magmusklerna. Drinkböcker finns det gott om, även om vi inte hittar någon bok med recept på just bål. Så vi tipsar istället om Vilda drinkar, Cocktails: från populära klassiker till nya innovativa drinkar, Bartenderns bästa cocktails och Alkoholfria cocktails : martinis, daiquiris, mojitos, caipirinhas, apertifer.xxx. xxxx


Uppdateras under dagen …

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter