Katarina Wennstam till Bookmark – skriver ny historisk kriminalserie

Författaren Katarina Wennstam
Författaren Katarina Wennstam skriver på en ny serie. Foto: Elisabeth Ohlson.

Katarina Wennstam har skrivit ett treboksavtal med Bookmark förlag. Det blir startskottet för en storsatsning på en ny bokserie med arbetstiteln Sekelskiftesmorden.

– Detta är mitt livs största projekt. Äntligen får jag förverkliga en idé som jag har haft i många år. Det kommer fortfarande att handla om mina hjärtefrågor som kvinnors rättigheter och mäns våld mot kvinnor. Men tiden kring förra sekelskiftet ger unika möjligheter att skildra kvinnans villkor och samtidigt skapa en annan typ av deckare på grund av det rudimentära svenska kriminalväsendet vid den tiden. Jag kan lova att det kommer att bli minst lika spännande som mina tidigare böcker, säger Katarina Wennstam.

Efter tolv samtida kriminalromaner och tre reportageböcker är det alltså dags för den prisbelönta författaren, kriminalreportern och debattören Katarina Wennstam att starta något nytt. Den nya bokserien blir en storsatsning under arbetstiteln Sekelskiftesmorden och böckerna utspelar sig på Södermalm i Stockholm under slutet av 1890-talet.

I Sekelskiftesmorden kommer läsaren att få följa fyra kvinnor vid en tid när endast män fick arbeta inom polisväsendet, men där samhället också är under stor omvandling. De fyra kvinnorna befinner sig i helt olika livssituationer, men kommer snart att få anledning att samarbeta för att lösa brott.

Katarina Wennstam har skrivit ett treboksavtal med Bookmark förlag. Hennes böcker har under tjugo år utgivits av Albert Bonniers förlag men i och med den nya storsatsningen där Wennstam tar en ny riktning i författarskapet byter hon till Bookmark förlag.

– Jag är oerhört förväntansfull. Katarina Wennstam har varit en väldigt viktig röst i Sverige i över tjugo år, sedan hon debuterade med Flickan och skulden. Tematiken är fortfarande densamma, men med Sekelskiftesmorden tror jag att hon kommer att kunna nå ännu fler läsare, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark.

Hösten 2022 är Katarina Wennstam aktuell med Dödsbädden, den tolfte delen i Justitia-serien samt med ljuddramat ”Anna Lindh 2003” i Sveriges Radios dramaserie Före-Efter.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL