”Stöld” av Ann-Helén Laestadius blir film på Netflix

Ann-Helén Laestadius, författare. Foto: Janerik Henriksson/TT

Författaren Ann-Helén Laestadius roman Stöld ska bli film på Netflix.

Boken gavs ut förra året och handlar om det hat som fortfarande riktas mot samerna. Den utsågs till årets bok av läsarna i Bonniers bokklubbar och den har sålts till flera länder.

Filmatiseringen regisseras av Elle Márjá Eira och för manus står Peter Birro.

”Jag är överlycklig! För mig som författare är det förstås en dröm att se min bok bli till film och nå en ny publik ute i världen. Och jag är väldigt glad över att just Netflix med deras räckvidd satsar så stort på en samisk berättelse”, säger Ann-Helén Laestadius i ett pressmeddelande.

Filmen väntas ha premiär 2024.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL