Jan Johannesson debuterar med en historisk spänningsroman

Jan Johannesson

Jag är en betraktande och observerande människa som genom hela mitt liv lagrat intryck och minnen. När jag skapar mina berättelser drivs jag av att omsätta delar av allt jag har samlat på mig samtidigt som mitt stora historiska intresse ska få fritt spelrum. Rent praktiskt har jobb som strategichef för ett stort börsbolag och olika utlandsuppdrag länge tagit för mycket av min vakna tid för att min skönlitterära ambition skulle kunna få sitt rättmätiga utrymme. Lusten att skriva och berätta utifrån min egen fantasi samt att få med min släkts rötter från ön Hven har dock alltid funnits där. Jag vill gärna att vetenskapshistoria kopplas samman med samhällets ständiga förändring och att det lockar till tankar om den tid vi lever i idag. Att nu få kommentarer från läsare där de beskriver hur de har dragits in i berättelsen och kunnat följa med mina romanfigurer i både fiktiva och verkliga historiska händelser är ett fantastiskt fint kvitto på att jag har lyckats med min ambition.

Upptäckten

Upptäckten

När telegrammet från Stockholm når Nobelpristagaren i fysik 1903 kommer det märkligt nog samtidigt gratulationer från den ryske tsaren. Det gåtfulla meddelandet från Vinterpalatset i Sankt Petersburg blir startpunkten för sällskapet Brahes Familia att på nytt undersöka den våldsamma upptäckt som Tycho Brahe och hans syster Sophie gjorde på Hven i mars 1590. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL