Ny antologi med ukrainska författare

Sex månader efter den ryska invasionen av Ukraina ger Ariel förlag tillsammans med Svenska Pen ut en antologi med texter om kriget. Boken presenteras som den första litterära antologin från Ukraina som ges ut på svenska under de senaste 30 åren. ”Under Ukrainas öppna himmel” heter antologin som bland annat rymmer dramatik, dagboksanteckningar, essäer och poesi.

Bland de 25 författarna finns två unga poeter från Butja, Daryna Gladun och Lesyk Panasiuk, men också Oksana Zabuzjko vars feministiska roman ”Fältstudier i ukrainskt sex” finns utgiven på svenska sedan tidigare.

Alla tre besöker också årets bokmässa i Göteborg.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Den här artikeln är möjlig tack vare

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Vill du bidra med mindre belopp går det bra att swisha på 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.