Sabine Mickelsson debuterar med magisk bilderbok

Sabine Mickelsson. Foto: Josefin Westin Photography

Mitt första möte med magi var när jag lärde mig att skapa ord av bokstäver, och redan som femåring skrev jag min första bok. Under samma period hittade jag vägen till Narnia och min kärlek till det förtrollande och fantastiska var ett faktum. En kärlek som bara växt och nog aldrig kommer att överge mig.

Helst av allt skriver jag fantastik förankrad i vår värld, oavsett om det är magisk realism eller en dystopisk framtid. När målgruppen består av barn, som den gör i min debutbok, är det extra viktigt att bibehålla barnperspektivet och låta läsaren få stänga boken med en varm känsla i magen.

I övrigt är jag finlandssvensk och bosatt i Österbotten, där jag bland annat jobbar med hälsofrämjande verksamhet för barn och unga. (Debuthösten 2022 kommer jag däremot att vara ledig från arbetet och skriva på heltid. Då ligger fokus på en kapitelbokserie för mellanåldern samt en fantasytrilogi för vuxna, men kanske blir det en ny bilderbok så småningom. Det får framtiden utvisa.)

Gåblin och de vilda dammråttorna

Gåblin och de vilda dammråttorna

 

Hjälp! Dammråttorna måste bort!

Hustrollet Gåblin vill så gärna vara vän med sexåriga Stella. Hon är nyinflyttad och vet inte om att hon har ett eget troll, de får nämligen inte visa sig för människor. En morgon sker den stora katastrofen. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.