30 juli 2022 – ett litterärt datum

Utgivningar idag: Lördag och därmed tomt på nya titlar att rapportera.

🎂 Födelsedagar: Emily Brontë (1818-1848) föddes den 30 juli och var en brittisk författare, känd för sin enda publicerade roman Svindlande höjder. Experten på vett och etikett – Magdalena Ribbing (1940-2017) – var också född denna dag, hon gav bland annat ut Ribbings etikett och Stora stunder : Etikett för fest och högtid. Ytterligare ett födelsedagsbarn: Patrick Modiano (född 1945) som 2014 tilldelades Nobelpriset i litteratur, har skrivit böcker som Osynligt bläck och Slumrande minnen.

🌭 Pocketbokens dag och Världsbroderidagen firas den 30 juli. Så varför inte tipsa om böckerna Skandinaviskt broderi : 35 projekt att sy och brodera, Svenska broderier och Broderidrömmar som alla släpptes under våren. Lite lustigt att det inte släppts ett gäng nya pocketböcker just denna dag? Men tidigare i veckan kom bland andra Londonflickan av Susanna Alakoski och Till de döda av Emma Ångström i pocket.


Christina Erikson byter genre från spänning till romance. Bild: Maria Östlin

Christina ska skriva ny serie i 21 delar – i ny genre

🎪 Författarintervju. En annons på Hemnet om en nergången gammal herrgård i Svartå ligger bakom att Christina Erikson nu byter genre. Svartåsviten är ett historiskt drama i hela 21 delar med både romantik och spänning, baserat på de kvinnor som tidigare styrt Svartå. Lördagsintervju.

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL