Ylva Hällen leder i höst "Den stora läsutmaningen" som riktas till landets fjärdeklassare. Foto: Alexander Larsson Vierth/TT

Ylva Hällen ska få fjärdeklassare att lästävla

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Författaren och programledaren Ylva Hällen leder årets upplaga av ”Den stora läsutmaningen”, en lästävling för fjärdeklassare som arrangeras av Adlibris, Bonnier Carlsen, Natur & Kultur och Rabén & Sjögren.

Syftet är att hitta läsglädjen genom att träna, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande, där man framhåller att Sverige i dag ligger i bottenskiktet bland OECD-länderna när det gäller läsning bland barn och unga.

Enligt Pisa-undersökningens läslustindex från i höstas har Sverige den sjätte svagaste läslusten bland OECD-ländernas 15-åringar. Bara i Nederländerna, Norge, Belgien, Danmark och Schweiz är den ännu lägre.

Även författarna Jenny Jägerfeld, Johan Anderblad och Johan Rundberg medverkar i årets upplaga av tävlingen som pågår under hösten. Fjolårets tävling vanns av klass 4 på Hindby skola i Malmö, med 5 969 lästa böcker.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.