Gustaf Bonde. Foto: Ebba Bonde

Gustaf Bonde blir ny litterär agent på Politiken Literary Agency

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Politiken Literary Agency rekryterar Gustaf Bonde som litterär agent. Gustaf kommer närmast från en tjänst som Head of Nordic Book Rights Acquisitions på SF Studios, innan dess var han litterär agent på Bonnier Rights och förlagsredaktör.

Politiken Literary Agency representerar Politikens författare, däribland Jussi Adler-Olsen, men även författare knutna till Politikens svenska förlag Polaris, som Karin Smirnoff, Klas Östergren, Gustaf Skördeman och Greta Thunberg.

– Gustaf Bonde är en erfaren agent och han kommer att på ett starkt sätt tillföra kompetens på filmrättighetsområdet, ett område där vi upplever att det finns påtagliga tillväxtmöjligheter, säger Lene Juul, direktör på Politikens Forlag, i ett pressmeddelande.

– Gustaf Bondes kunskap om representation och rättighetshantering av författare är minst sagt bred. Han är både en god läsare och säljare och han kommer att förstärka förlagsagenturen på ett förträffligt sätt, säger Jonas Axelsson, VD på Polaris.

– Jag är otroligt glad över att bli en del av PLA och nära kollega med skickliga Sigrid Stavnem och Rudi Urban Rasmussen och ser fram emot att få bidra med den erfarenhet jag byggt upp från förlag, agentur och filmbolag under åren, säger Gustaf Bonde.

Gustaf Bonde tillträder sin tjänst 1 augusti och kommer att utgå ifrån Polaris kontor i Stockholm.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.