Gustaf Bonde blir ny litterär agent på Politiken Literary Agency

Gustaf Bonde. Foto: Ebba Bonde

Politiken Literary Agency rekryterar Gustaf Bonde som litterär agent. Gustaf kommer närmast från en tjänst som Head of Nordic Book Rights Acquisitions på SF Studios, innan dess var han litterär agent på Bonnier Rights och förlagsredaktör.

Politiken Literary Agency representerar Politikens författare, däribland Jussi Adler-Olsen, men även författare knutna till Politikens svenska förlag Polaris, som Karin Smirnoff, Klas Östergren, Gustaf Skördeman och Greta Thunberg.

– Gustaf Bonde är en erfaren agent och han kommer att på ett starkt sätt tillföra kompetens på filmrättighetsområdet, ett område där vi upplever att det finns påtagliga tillväxtmöjligheter, säger Lene Juul, direktör på Politikens Forlag, i ett pressmeddelande.

– Gustaf Bondes kunskap om representation och rättighetshantering av författare är minst sagt bred. Han är både en god läsare och säljare och han kommer att förstärka förlagsagenturen på ett förträffligt sätt, säger Jonas Axelsson, VD på Polaris.

– Jag är otroligt glad över att bli en del av PLA och nära kollega med skickliga Sigrid Stavnem och Rudi Urban Rasmussen och ser fram emot att få bidra med den erfarenhet jag byggt upp från förlag, agentur och filmbolag under åren, säger Gustaf Bonde.

Gustaf Bonde tillträder sin tjänst 1 augusti och kommer att utgå ifrån Polaris kontor i Stockholm.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL