Denna artikel sponsras av författare/förlag

Vad driver någon till att bli seriemördare?

Illustration: Anders O Blomberg

Vilka sociala och psykologiska faktorer är det som formar en seriemördare? Och vilka olika typer av seriemördare finns det? Det är några av de frågor som Björn Fredriksson tar upp i boken Vita hajar, svarta änkor och dödsänglar – seriemördare genom tiderna

Med en yrkesbakgrund som forensisk socialutredare på den rättspsykiatriska utredningsenheten i Stockholm gavs Björn Fredriksson en unik inblick i mordfall och grova våldsbrott. Syftet med boken är att skapa en inblick i en mörk värld utan att vara spekulativ. Genom att förstå vilka krafter det är som påverkar och driver människor till att begå fruktansvärda brott kan det skapas bättre förutsättningar för att stoppa dem. 

Boken bjuder på lika fascinerande som skräckinjagande exempel i den omfattande delen med fallbeskrivningar. Stort utrymme ges också till genomlysning av vetenskapliga studier av seriemord.

Vita hajar, svarta änkor och dödsänglar : seriemördare genom tiderna

Vita hajar, svarta änkor och dödsänglar : seriemördare genom tiderna

Vad driver olika typer av seriemördare och vad kategoriserar olika typer av seriemord?
Det försöker Björn Fredriksson besvara i den här boken, vilken även är ett lexikon över seriemördare i alla tider över hela världen.
Första delen av boken är en inledning som i huvudsak bygger på vetenskapliga studier av seriemord. Läs mer »

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

tips@boktugg.se