Oskar Törnström till Bokfabriken – och Ramona Ivener skriver Storm-spinoff

Jessica Storm
Författaren Ramona Ivener (foto: Eric Josjö), förläggare och manusutvecklare Oskar Törnström (foto: Martin Magntorn) och författaren Leffe Grimwalker (foto: Martin Magntorn).

Författaren Ramona Ivener ska skriva en spinoff till Alex Storm-serien med Jessica Storm i fokus. Samtidigt blir Oskar Törnström förläggare och manusutvecklare för serien.

– Alex Storm-serien är ju en fantastisk succé och jag är oerhört hedrad över frågan att skriva en spinoffserie om karaktären Jessica Storm. Det ska bli så spännande att få inleda detta samarbete, säger Ramona Ivener i ett pressmeddelande.


ANNONS


Hon slog igenom 2021 med Nattväkten och i år kom uppföljaren i David Ritter-serien: Frostänglar. Båda böckerna har rönt framgångar och fått fina omdömen.

– Det ska bli otroligt spännande att få se Ramona utveckla karaktären Jessica Storm i en egen serie och expandera Alex Storms universum. Det här kan bara bli succé, säger Leffe Grimwalker som skapat Alex Storm-serien, initialt tillsammans med Dan Buthler (som nu fått en ny medförfattare till ett nytt projekt).

Oskar Törnström från Egmont till Bokfabriken

Samtidigt anställer Bokfabriken Oskar Törnström, närmast från Saga Egmont, som förläggare. Han får dessutom rollen som manusutvecklare för Storm-franchisen. Tillsammans med Leffe Grimwalker kommer han att fungera som vad man i tv-serie-världen kallar för showrunner.

– Det ska bli otroligt häftigt att bryta ny mark i bok-Sverige med franchise-koncept vi vanligen mest ser i film- och tv-världen. Att ha Oskar Törnström, med erfarenhet från just tv, vid rodret känns tryggt. Och att kunna presentera Ramona Ivener, vars författarskap vi följt med intresse, som den första författaren i modellen känns väldigt spännande, säger Lasse Brahme, vd på Bokfabriken.

Oskar Törnström började sin tjänst den 2 maj och han kommer också framåt vara ansvarig för Bokfabrikens vidareutvecklande av franchise-konceptet i andra litterära universum.

På Saga Egmont var han förläggande redaktör. Dessförinnan har han jobbat på bl a Bonnierförlagen, och har även en bakgrund som manusutvecklare och redaktör inom tv-produktion.

123-483 18 71

– När jag fick frågan om jag ville vara med och utveckla Alex Storms universum så tvekade jag inte en sekund. Att få chansen att jobba tillsammans med drivna och skickliga författare i ett litterärt universum som fascinerat så många läsare och lyssnare, det är både ett privilegium och en fantastiskt rolig utmaning, säger Oskar Törnström.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.