Joni Nykänen blir ny partner för Dan Buthler i färsk deckarduo

Dan Buthler och Joni Nykänen
Dan Buthler och Joni Nykänen bildar en ny deckarduo på Bokfabriken.

Efter att Dan Buthler lämnat Leffe Grimwalker ensam med Storm-serien så har han nu fått en medförfattare: Joni Nykänen.

– Joni är vass och nyfiken, så det är verkligen roligt att få starta ett bredare universum tillsammans med honom, säger Dan Buthler i ett pressmeddelande.

Dan Buthler har tillsammans med Dag Öhrlund sålt runt en miljon Silverbielke-böcker och samarbetet med Leffe Grimwalker har resulterat i att Alex Storm-serien passerat 260 000 böcker (varav många strömmade ljudböcker). Nyligen blev det klart att Grimwalker skriver vidare på den serien tillsammans med bokens huvudperson.

Ny samarbetspartner för Buthler blir Joni Nykänen som debuterade 2020 med spänningsromanen Förstfödd (skriven tillsammans med Johannes Selåker) som utsågs till en av årets bästa böcker av Expressens Stig Larsson.

– Jag har stor respekt för Dan Buthler och tycker mycket om att samarbeta med honom. Det känns också härligt att fortsätta jobba med Bokfabriken. Projektet känns väldigt speciellt och det blir spännande att se hur läsarna tar emot boken när den kommer, säger Joni Nykänen i samma pressmeddelande.

Buthler & Nykänen inleder i höst Nexus-serien med första boken Alla för en.

– Det har varit hårt tryck på platsen som Buthlers nya parhäst. Valet föll på Joni Nykänen på grund av hans sylvassa penna och förmåga att skapa pulserande spänning. Det kommer bli svårt att värja sig, säger Lasse Brahme, vd på Bokfabriken.

Om boken: ”I centrum för handlingen står en svensk läkare som arbetar humanitärt i fattiga områden i den brasilianska jättestaden Sao Paulo. Plötsligt börjar människor försvinna. Har det någon koppling till den upptrappade gängkonflikten mellan två grupperingar? Hur passar en mystisk läkemedelsentreprenör in i pusslet?”

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL