Diamant Salihu får Natur & Kulturs debattbokspris

Journalisten och författaren Diamant Salihu tilldelas Natur & Kulturs debattbokspris. Foto: Duygu Getiren / TT

Journalisten och författaren Diamant Salihu tilldelas Natur & Kulturs debattbokspris för boken ”Tills alla dör”.

I sin motivering skriver juryn bland annat: ”I sin bok ’Tills alla dör’ ger sig Diamant Salihu in i en snårskog av frågor som mordepidemin i Stockholms nordvästra förorter skapat. I en nervig jakt på undflyende svar frilägger han med språklig briljans och skarp iakttagelseförmåga djupt dolda orsakssamband och kommer människorna som allting handlar om nära in på livet.”

Diamant Salihu är uppvuxen i Borlänge, och har bland annat jobbat på Borlänge tidning, Expressen och är numera anställd på SVT.

Prissumman på 250 000 tilldelas årligen en författare till en svensk fackbok som under det senaste året har bidragit med samhällsdebatt, fördjupad reflexion och nya insikter.

Tills alla dör

Tills alla dör

  • Förlag: Mondial
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2021-04-15
  • ISBN: 9789189061842
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL