Hoi Publishing börsnoteras – vill ta in 20 Mkr för nordisk expansion

Lars Rambe, vd Hoi Förlag. Foto: Conny Palmkvist.

Inför börsnoteringen vill Hoi Publishing ta in 20 Mkr i nytt kapital redan i början av juni. Pengarna ska användas för expansion både i Sverige och på den nordiska marknaden.

– Att vi söker just 20 Mkr är för att det motsvarar vårt beräknade kapitalbehov för att genomföra alla delar av den beslutade strategiplanen där – något förenklat – hälften kommer att användas till att bygga ut den svenska verksamheten inklusive våra imprints, nuvarande och tillkommande, och där resterande finansiering avser vår internationella expansion, säger Lars Rambe, VD på Hoi Publishing och tillägger:

– Kapitalet ska vara tillräckligt för att etablera oss ordentligt på den nordiska marknaden liksom att ta marknadsandelar i Sverige.

Formellt ska beslut om emissionen tas på bolagsstämman i slutet av maj. Förutom den stora emissionen på maximalt 20 Mkr (4,445 miljoner B-aktier à 4,50 kr), varav Hoi Publishing redan har säkrat garantier på 10 Mkr genom sitt samarbete med Dividend Sweden (nu noterat på NGM som DS Plattformen AB). Dividend kommer även att genomföra en ägarspridning av 750 000 aktier inför noteringen.

”Priset per B-aktie har fastställts utifrån styrelsens samlade bedömning av bolaget innefattande investerat kapital, en jämförelse med andra jämförbara bolag, en analys av tidigare transaktioner för bolag inom samma bransch, rådande marknadsläge samt uppskattningar om Bolagets framtida affärsmöjligheter och vinstutsikter”, skriver Hoi i kallelsen till bolagsstämman.

Så hur långt borta ligger börsnoteringen?
– Ansökan till NGM Nordic SME kommer att lämnas in inom kort enligt överenskommelse med dem. Noteringshandlingar förbereds nu tillsammans med vår mentor Nordic Advisors, säger Lars Rambe och fortsätter:

– Vi har förmånen att ha Nordnet som vår Selling Agent, vilket betyder att teckningserbjudandet kommer att spridas mycket brett i Sverige, Danmark och Finland.

Hoi Publishing kommer även att emittera aktier som utgör betalning för det förvärv som gjorts av Tallbergs förlag.

Fotnot: Boktuggs chefredaktör är passiv delägare i Hoi Publishing.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL