Marit Kapla ger ut bok om kärlek

Marit Kapla. Foto: Trinidad Carrillo

Augustprisbelönade Marit Kapla kommer ut med en ny bok, baserad på dokumentärfilmaren Staffan Juléns nya film ”Kärlek på svenska”.

Det var när författaren hjälpte filmaren med tips på intervjupersoner till dokumentären som hon insåg att materialet även passade för bokformatet.

– När jag läste transkriptioner av Staffans filmade intervjuer så fick jag samma känsla som jag fick när jag först läste intervjuerna jag gjorde till ”Osebol”-boken. Men det tog ett tag innan jag insåg att Staffans intervjuer skulle kunna bli en bok, säger hon till Nya Wermlands-tidningen.

I Osebol intervjuade Marit Kapla 42 personer i sin värmländska hemby. I ”Kärlek på svenska”, som just nu visas i SVT, intervjuas totalt 32 personer om sin syn på kärlek.

Kaplas bok ska inte vara en spegling av filmen.

– Jag vill inte se filmen innan jag är klar med min bok, jag vill inte färgas av Staffans urval.

Boken är planerad att utkomma i augusti med titeln Kärlek på svenska.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL