Catarina Kent debuterar med kärleksroman inspirerad av verkliga händelser

Debutanten Catarina Kent. Foto: Privat

Jag har skrivit i dagboksform sedan jag var tretton men alltid trott att det var bildkonst som var mitt konstnärliga uttryck. Efter en skilsmässa för drygt tio år sedan började jag skriva i romanform och tanken på att skriva något publicerbart föddes.

För mig är det logiskt att debutera vid sextiotre års ålder, nu har jag ett vettigt betraktelseavstånd till alla berättelser som vill ut. Jag är också modigare nu, vågar bjuda på pinsamheter utan att desperat famla efter skämskudden.

Min skrivprocess är enkel, ofta i ett flow som jag väntar in. Inte sällan sitter jag i sängen med frukostkaffet. Hjärnan är så molnfri just den tiden på dygnet. 

Relationer, reaktioner och hur hjärnan funkar fascinerar mig. Min äldste son fick sin ADHD-diagnos för några år sedan och i samband med det lärde jag mig mycket om min egen hjärna.

En annan sak jag gärna fördjupar mig i är genusperspektivet. Att skriva utifrån de olika horisonterna maskulint, feminint och ickebinärt. Jag har påbörjat utforskandet av detta i ett tidigare manus och skriver just nu på ett annat där det perspektivet är centralt.  

Infarkt

Infarkt

Martin sveper in i Johannas liv med en passion och en öppet redovisad bipolaritet som rubbar hennes välordnade tillvaro i grunden. Förälskelsen får Johanna att tappa taget om sina föreställningar om vad som är sant och riktigt i livet. När är kärlekens pris för högt? Hennes förnuft hamnar i konflikt med passionen och lusten. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL