Poeter mot krig skriver för Ukraina

Poeten Bruno K Öijer på Dramaten i Stockholm. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Initiativet ”Poeter mot krig” återvänder efter 19 år. I en ny antologi finns många tidigare opublicerade dikter. Bruno K Öijer, Rosanna Fellman och Elis Monteverde Burrau är några av 44 medverkande skribenter.

Senast boken gjordes var i samband med den USA-ledda invasionen av Irak 2003. Nu går allt överskott av försäljningen till Röda Korsets insamling för humanitära insatser i Ukraina.

”En diktsamling stoppar inget krig men alla solidariska insatser runt om i världen just nu kan ge det ukrainska folket den frist de behöver för seger, frihet och fred”, säger Opulens chefredaktör Stefan Bergmark i ett pressmeddelande.

Poeter mot krig ges ut av Opulens magasin och Ekström & Garay förlag i samarbete med ABF Malmö, ABF Göteborg och Exakta Print.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Den här artikeln är möjlig tack vare

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Vill du bidra med mindre belopp går det bra att swisha på 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.