Bokmässan i Bryssel 2022 ställs in pga covid-situationen.

Bokmässan i Bryssel 2022 ställs in redan nu pga pandemin

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Bokmässan i Bryssel, Foire du Livre de Bruxelles, skulle ägt rum 10-13 mars 2022. Men nu meddelar arrangörerna att mässan ställs in pga osäkerhet kring pandemins utveckling. Frågan är nu vad som händer med Bologna och London?

Bokmässan i Bryssel är ingen av de stora i Europa och få svenska förläggare och agenter reser dit. Men beskedet är intressant ur ett annat perspektiv – den stora London Book Fair är inplanerad till 5-7 april 2022. Några veckor efter Bryssel.

På Londonmässans hemsida står det att man kommer att öppna för biljettbokningar ”under hösten” men i dagsläget finns fortfarande bara möjlighet att anmäla intresse genom att lämna namn och epostadress. Även där är det uppenbart att man avvaktar utvecklingen.

”Uppkomsten av en ny covidvariant, de nuvarande sanitära restriktionerna och svårigheten att förutse situationen om tre månader gör att vi inte kan välkomna tillräckligt många besökare och utställare under optimala säkerhetsförhållanden 2022. Med så mycket osäkerhet är det med stor sorg som vi tvingas skjuta upp nästa upplaga av Bokmässan i Bryssel”, skriver arrangörerna av Foire du Livre de Bruxelles på sin hemsida.

Eftersom rubriken är ”Inställd bokmässa i Bryssel 2022” så verkar ”skjuta upp” innebära att nästa mässa äger rum 2023.

De menar att hälsan måste komma först och de avslutar med orden: ”Vårt budskap är detsamma: fortsätt att stödja kulturen. Köp böcker, gå till biblioteket, läs.”

Barnboksmässan i Bologna brukar ligga i slutet av mars, den är nu schemalagd till 21-24 mars. Vad händer med den om en ny covid-våg sveper fram under de kommande månaderna?

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.