Bokmässan i Bryssel 2022 ställs in redan nu pga pandemin

Bokmässan i Bryssel 2022 ställs in pga covid-situationen.

Bokmässan i Bryssel, Foire du Livre de Bruxelles, skulle ägt rum 10-13 mars 2022. Men nu meddelar arrangörerna att mässan ställs in pga osäkerhet kring pandemins utveckling. Frågan är nu vad som händer med Bologna och London?

Bokmässan i Bryssel är ingen av de stora i Europa och få svenska förläggare och agenter reser dit. Men beskedet är intressant ur ett annat perspektiv – den stora London Book Fair är inplanerad till 5-7 april 2022. Några veckor efter Bryssel.

På Londonmässans hemsida står det att man kommer att öppna för biljettbokningar ”under hösten” men i dagsläget finns fortfarande bara möjlighet att anmäla intresse genom att lämna namn och epostadress. Även där är det uppenbart att man avvaktar utvecklingen.

”Uppkomsten av en ny covidvariant, de nuvarande sanitära restriktionerna och svårigheten att förutse situationen om tre månader gör att vi inte kan välkomna tillräckligt många besökare och utställare under optimala säkerhetsförhållanden 2022. Med så mycket osäkerhet är det med stor sorg som vi tvingas skjuta upp nästa upplaga av Bokmässan i Bryssel”, skriver arrangörerna av Foire du Livre de Bruxelles på sin hemsida.

Eftersom rubriken är ”Inställd bokmässa i Bryssel 2022” så verkar ”skjuta upp” innebära att nästa mässa äger rum 2023.

De menar att hälsan måste komma först och de avslutar med orden: ”Vårt budskap är detsamma: fortsätt att stödja kulturen. Köp böcker, gå till biblioteket, läs.”

Barnboksmässan i Bologna brukar ligga i slutet av mars, den är nu schemalagd till 21-24 mars. Vad händer med den om en ny covid-våg sveper fram under de kommande månaderna?

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL