20-årsjubileum för filmatisering samlar Harry Potter-stjärnor

Harry Potters upphovskvinna JK Rowling flankeras av skådespelarna Daniel Radcliffe, Emma Watson och Rupert Grint. Arkivbild: Joel Ryan/AP/TT.

Den 16 november 2001 var det premiär för den allra första Harry Potter-filmen baserad på JK Rowlings succédebut som författare. Nu samlas skådespelarna till ett 20-årsjubileum på HBO Max.

Titelrollsinnehavaren Daniel Radcliffe var elva år gammal när ”Harry Potter och de vises sten” spelades in.

I ett specialprogram på HBO Max på nyårsdagen återförenas han med de andra Harry Potter-stjärnorna Rupert Grint och Emma Watson för att fira filmseriens 20-årsjubileum, skriver Variety.

”Harry Potter 20th anniversary: ​​Return to Hogwarts” kommer enligt HBO Max att ”förtrolla tittarna” med nya intervjuer och klipp från de totalt åtta filmerna om eleverna på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom.

Andra Harry Potter-skådespelare som deltar i firandet är Helena Bonham Carter, Ralph Fiennes, Jason Isaacs, Gary Oldman, Imelda Staunton, Tom Felton och regissören och manusförfattaren Chris Columbus.

LÄS ÄVEN: Magiska julklappstips till Harry Potter-fans och Ally Asther: Ingenting i mitt liv skulle vara detsamma utan Harry Potter

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL