Harry Potters upphovskvinna JK Rowling flankeras av skådespelarna Daniel Radcliffe, Emma Watson och Rupert Grint. Arkivbild: Joel Ryan/AP/TT.

20-årsjubileum för filmatisering samlar Harry Potter-stjärnor

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den 16 november 2001 var det premiär för den allra första Harry Potter-filmen baserad på JK Rowlings succédebut som författare. Nu samlas skådespelarna till ett 20-årsjubileum på HBO Max.

Titelrollsinnehavaren Daniel Radcliffe var elva år gammal när ”Harry Potter och de vises sten” spelades in.

I ett specialprogram på HBO Max på nyårsdagen återförenas han med de andra Harry Potter-stjärnorna Rupert Grint och Emma Watson för att fira filmseriens 20-årsjubileum, skriver Variety.

”Harry Potter 20th anniversary: ​​Return to Hogwarts” kommer enligt HBO Max att ”förtrolla tittarna” med nya intervjuer och klipp från de totalt åtta filmerna om eleverna på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom.

Andra Harry Potter-skådespelare som deltar i firandet är Helena Bonham Carter, Ralph Fiennes, Jason Isaacs, Gary Oldman, Imelda Staunton, Tom Felton och regissören och manusförfattaren Chris Columbus.

LÄS ÄVEN: Magiska julklappstips till Harry Potter-fans och Ally Asther: Ingenting i mitt liv skulle vara detsamma utan Harry Potter

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.