Kobo fortsätter rulla ut Plus-prenumeration – nu i Frankrike

Kanadensiska Kobo (som dock ägs av japanska koncernen Rakuten) är en veteran på eböcker och dess läsplattor säljs även i Sverige. Kobo Plus är deras prenumerationstjänst som nu även lanseras i Frankrike.

På den svenska marknaden är Kobo tämligen okänd trots att deras läsplattor säljs hos en rad återförsäljare och de har en svensk version av sin digitala bokhandel där de säljer eböcker och ljudböcker för download.

Men i allt fler länder introducerar nu Kobo sin Plus-tjänst som är en prenumeration med obegränsad läsning (och i vissa fall lyssning).

Denna finns numera tillgänglig i Nederländerna, Belgien, Kanada, Portugal, Australien, Nya Zeeland, Italien och – det senaste tillskottet – Frankrike. Detta rapporterar The New Publishing Standard som citerar Actualitte.

Vid lanseringen ska det finnas 500 000 ebokstitlar, varav 50 000 på franska, i katalogen. Det sker i samarbete med Fnac (en butikskedja med tillhörande ehandel som säljer både hemelektronik och musik, spel, böcker etc som även finns i Portugal, Spanien, Schweiz, Belgien och Luxemburg).

För 9,99 euro i månaden erbjuds obegränsad läsning av eböcker.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL