Jan Lööf målar årets julkula

Jan Lööfs julkula. Foto: Pressbild/Unicef

Barnboksförfattaren och illustratören Jan Lööf ritar motivet till Unicefs årliga julkula. Motivet är hämtat ur ”Tomten berättar”, en berättelse om en ladugårdstomte som kom ut första gången 1995. Bilden föreställer tomten som läser högt för alla djuren.

När Jan Lööf fick frågan svarade han ja utan att tveka.

”Hur skulle jag kunna tacka nej till ett hedersuppdrag som detta? Unicefs uppdrag här i världen kan aldrig ifrågasättas. Det handlar om universella värden. Sådant som har med hopp och tro att göra”, säger Jan Lööf i ett pressmeddelande.

Julkulorna är handmålade, släpps i begränsad upplaga och har blivit ett vanligt samlarobjekt.

Text: TT

Tomten berättar av Jan Lööf

Tomten berättar

Tomten berättar

  • Förlag: Bonnier Carlsen
  • Format: Klotband
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2020-10-19
  • ISBN: 9789179750909
Handla böcker där du är – hitta närmsta bokhandel
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,