bokbranschen
Läst & hört i bokbranschen. Illustration: iStock.

Hört & läst 19 oktober 2021

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

🎧 LjudlösAugust. 18 titlar nominerades till Augustpriset 2021, men bara tre av dem finns utgivna som ljudbok: Eufori, Tyrannens tid och Nattkorpen. Det var sämre än förra året (8 av 18). Återstår att se ifall några läses in nu. (Daniel Åbergs blogg)

📺 Textat. Bokmässan, Kulturrådet och Svenska institutet fortsätter för andra året sitt samarbete för att sprida samtal om svensk litteratur i världen. Det görs genom att tio samtal från årets Bokmässa översatts och textats på engelska, spanska, franska, tyska och japanska. De kan nu ses på Bokmässan Play.

🐷 Svinbra. JK Rowlings julberättelse The Christmas Pig gick direkt in överst på UK Top 50 med 60 000 sålda exemplar på en vecka. Det är hennes 16:e bok som når förstaplatsen, däribland de fem böckerna under Robert Galbraith-pseudonymen. Kommer Julegrisen att nå första plats på svenska topplistan? (The Bookseller)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Min bok är i goda händer

»Mitt samarbete med Blue Publishing har varit väldigt smidigt. Jag har hela tiden känt att jag har haft full kontroll på allt som händer och samtidigt kunnat slappna av i vetskapen om att mitt manus är i goda händer. Förlaget har förvandlat det till en väldigt fin bok och jag är jättenöjd.«

Mathias Alm, författare till romanen »Nytt land«

Har du ett manus i byrålådan? Skicka det till oss för bedömning. Blue Publishing är ett kvalitetsförlag med bred utgivning. Hos oss investerar du i din bok, och behåller kontrollen och merparten av vinsten. Vi coachar dig hela vägen – från råmanus och ända fram till marknadsföring och försäljning.

Besök oss på www.blue.se

Läs mer om Mathias Alm och romanen »Nytt land«: www.blue.se/nytt-land

(...) Läs hela artikeln »