Hört & läst 14 oktober 2021

bokbranschen
Läst & hört i bokbranschen. Illustration: iStock.

🎧 PoddSkifte. Spotify passerar Apple som största plattform för podcast i USA. För tre år sedan hade Spotify 6,2 miljoner poddlyssnare mot Apples 25,5 miljoner. Och nu (2021) har Spotify 28,2 miljoner månatliga poddlyssnare och Apple har ”bara” 28,0 miljoner. (eMarketer)

🤖 AI-redaktör. Danska förlaget Egolibris har inlett ett innovationssamarbete med Alexandra-Institutet för att utveckla en digital redaktör som med hjälp av AI (artificiell intelligens) ska kunna ge feedback på ett manus. Den ska matas med 3 000 bästsäljande romaner för att lära sig hitta bra manus. En prototyp ska kunna visas på Bog-Forum i november i år. (Bogmarkedet)

🎦 NetflixBokklubb. Nu kommer Netflix Book Club där tittarna får följa filmatiseringsprocessen. Skådespelaren Uzo Aduba blir programledare och ska varje månad presentera de böcker som ska filmatiseras av Netflix. Först ut är Nella Larsens roman Passing från 1929 (släpps på svenska sommaren 2022 med titeln Passera i översättning av Klara Lindell) som har premiär på Netflix den 10 november. (Hollywood Reporter)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.