JK Rowling ny bok Julegrisen
JK Rowlings nya bok, "Julegrisen", är inspirerad av hennes son Davids kärlek till sitt favoritgosedjur. Arkivbild: Evan Agostini/AP.

JK Rowling om sitt nya juläventyr: ”Inga trollspön”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

JK Rowling har lämnat Harry Potter-universumet i sin nya barnbok Julegrisen. Den utspelas i juletid och handlar om en pojke, Jack, och hans älskade gosedjur Lilla Gis som plötsligt försvinner.

Boken, som på engelska heter ”The christmas pig”, vänder sig till barn från sex år och publiceras i ett 20-tal länder världen över däribland Sverige.

I en frågestund med sitt förlag, som skickats ut som ett pressmeddelande, säger författaren att hon länge sökt efter en lämplig julhistoria och nu hittat rätt. Sin huvudperson Jack beskriver hon som ”modig, kärleksfull och lite vilse”.

Inspirationen till historien kommer från JK Rowlings egen son David och hans favoritgosedjur. Och lite magi tycker JK Rowling också att berättelsen innehåller, om än inte på samma uttalade vis som i ”Harry Potter”-böckerna.

”Du får ge dig in i en värld som har sina alldeles egna speciella magiska lagar och det finns magi på julafton, men det finns inga trollspön och trollkarlar”, säger hon i pressmeddelandet.

Ny bok av JK Rowling om julgris

Julegrisen

Julegrisen

  • Förlag: Rabén & Sjögren
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2021-10-12
  • ISBN: 9789129736441
Handla böcker där du är – hitta närmsta bokhandel

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL