JK Rowling om sitt nya juläventyr: ”Inga trollspön”

JK Rowling ny bok Julegrisen
JK Rowlings nya bok, "Julegrisen", är inspirerad av hennes son Davids kärlek till sitt favoritgosedjur. Arkivbild: Evan Agostini/AP.

JK Rowling har lämnat Harry Potter-universumet i sin nya barnbok Julegrisen. Den utspelas i juletid och handlar om en pojke, Jack, och hans älskade gosedjur Lilla Gis som plötsligt försvinner.

Boken, som på engelska heter ”The christmas pig”, vänder sig till barn från sex år och publiceras i ett 20-tal länder världen över däribland Sverige.

I en frågestund med sitt förlag, som skickats ut som ett pressmeddelande, säger författaren att hon länge sökt efter en lämplig julhistoria och nu hittat rätt. Sin huvudperson Jack beskriver hon som ”modig, kärleksfull och lite vilse”.

Inspirationen till historien kommer från JK Rowlings egen son David och hans favoritgosedjur. Och lite magi tycker JK Rowling också att berättelsen innehåller, om än inte på samma uttalade vis som i ”Harry Potter”-böckerna.

”Du får ge dig in i en värld som har sina alldeles egna speciella magiska lagar och det finns magi på julafton, men det finns inga trollspön och trollkarlar”, säger hon i pressmeddelandet.

Ny bok av JK Rowling om julgris

Julegrisen

Julegrisen

  • Förlag: Rabén & Sjögren
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2021-10-12
  • ISBN: 9789129736441
Handla böcker där du är – hitta närmsta bokhandel
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,