Skådespelaren Eva Röse är programledare för Storytel Original-serien Älskade Dyslexi. Foto: Maria Östlin/Storytel

Eva Röse leder ny samtalsserie om dyslexi på Storytel

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

I ljudserien Älskade Dyslexi, premiär 24 september 2021 på Storytel, samtalar Eva Röse med kända gäster och experter.

Eva Röse, själv mamma till ett barn med dyslexi, programleder samtalsserien ”Älskade Dyslexi”, där bland andra Kristin Kaspersen, Filip Poon och Julia Dufvenius Wollter, som också har dyslexi, delar med sig av sina personliga upplevelser och erfarenheter. Samtalen kretsar kring mental ohälsa och vad rätt stöd egentligen är.


ANNONS


Medverkar gör även lärare, specialpedagoger och logopeder samt representanter från Skolverket, Specialpedagogiska myndigheten och Föräldraföreningen för dyslektiska barn.

– Jag har som förälder erfarenhet av dyslexins mörka och ljusa sidor och har haft min beskärda del av kampen med skola, omvärld, självkänsla och bokstäver. Det har varit helt fantastiskt att möta de här otroliga personerna i samtalsserien som kommer med så mycket kunskap, erfarenhet och enastående inspiration för människor i liknande sits som mig själv, säger Eva Röse.

I samtalsserien berättar Julia Dufvenius Wollter hur hon under skoltiden fick dölja en stor del av sig själv och konstant gick med stressen att hamna i specialklass. Vivi Wallin, känd som influencern “Mammasanningar”, berättar i det andra avsnittet om sin kamp med att få till en utredning för sitt barn, och hur dränerande det kan vara att kämpa för att få rätt stöd. Christer Olsson, framgångsrik entreprenör och företagare, berättar om sitt liv med dyslexi och menar att vi felaktigt uppfostrat barn till att bli självständiga individer.

”Älskade Dyslexi” släpps exklusivt på Storytel den 24 september. Samtalsserien i nio delar har tagits fram av Storytel och Prinsparets Stiftelse. Hösten 2020 kom ljudboken Älskade dyslexi som snabbt fick många fina betyg i Storytels app och nominerades till Fakta-kategorin i Storytel Awards. Samarbetet mellan Prinsparets Stiftelse och Storytel syftar till att sprida kunskap och nyansera bilden av dyslexi, samt skapa ökad förståelse och respekt för dyslektiker.

ANNONS

– Vi blev överväldigade av det varma mottagandet ljudboken Älskade dyslexi fick och det känns fantastiskt att kunna presentera den här fortsättningen som efterfrågats. Bilden av dyslexi är i stor utsträckning enbart kopplad till utmaningar, när det i själva verket även kan innebära många styrkor. Vår vision är att alla barn och unga ska ha möjlighet att få vara sig själva och det kräver att samhället skapar förutsättningar för det. Med denna samtalsserie vill vi bidra till en mer nyanserad bild av dyslexi som möjliggör för en positiv utveckling, både på individ- och samhällsnivå, säger Kim Waller, generalsekreterare för Prinsparets Stiftelse.

– Storytels vision är att skapa ett mer empatiskt samhälle och genom samarbetet med Prinsparets Stiftelse förstod vi att det finns en kunskapslucka om dyslexi idag. Tillsammans vill vi öka förståelsen och respekten för dyslektiker och deras förmågor. Vi började med att sammanställa kunskap och nya rön om dyslexi i ljudboken Älskade dyslexi och nu bygger vi vidare med den här samtalsserien, ledd av den fantastiska Eva Röse, säger Åse Ericson, Nordenchef på Storytel.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.