Journalisten och författaren Jan Guillou jobbar på en ny bok om agenten Hamilton. Arkivbild: Naina Helén Jåma/TT.

Jan Guillou skriver på ny Hamilton-bok: ”Ett pensionärsäventyr”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Jan Guillou arbetar just nu med det sista kapitlet i en kommande ”Hamilton”-bok, som han kallar för ”ett pensionärsäventyr”, skriver Aftonbladet.

– Hamilton har just genomgått en höftledsoperation, så han går omkring med krycka, och Erik Ponti har opererat ryggen och haltar omkring med käpp, säger författaren till tidningen.

Boken blir den elfte i serien om superagenten, men enligt Guillou ska den snarare räknas som en fristående del.

– Jag skriver i en annan stil som jag aldrig har provat på tidigare, med en annan teknik och det här är en pensionärsbok.

Boken, Den som dödade helvetets änglar, är planerad att släppas i januari nästa år. Den 77-årige författaren stänger heller inte dörren för att det kan komma fler böcker om pensionärsduon framöver.

Boktuggs fotnot: Jan Guillous senast utgivna roman är Slutet på historien som satte punkt för den tio böcker långa serien Det stora århundradet. Just nu är han aktuell med Att skriva i onda tider : skriftställning 2005-2021 som släpptes i början av september där han återigen samlat sina kolumner från Aftonbladet.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL