Internationellt Eisner-pris till serietecknaren Moa Romanova

Moa Romanova eisner pris
Serietecknaren Moa Romanova tilldelas en Eisner för "Alltid fucka upp". Arkivbild: Claudio Bresciani / TT.

Serietecknaren Moa Romanova tilldelas en Eisner för debutalbumet ”Alltid fucka upp”, skriver Dagens Nyheter. Eisner Awards har beskrivits som serievärldens Oscar.

”Goblin girl”, som är titeln på den engelska översättningen, prisas i kategorin bästa amerikanska utgåva av internationellt material.

– Det känns fantastiskt, det kom lite från ingenstans för mig. Jag har ju vetat om att jag är nominerad. Trots det hade jag inte ens reflekterat över att jag skulle kunna vinna, det kändes tillräckligt sjukt att jag var nominerad, säger Romanova till DN.

Den självbiografiska serieromanen Alltid fucka upp gavs ut i Sverige 2018 och handlar om psykisk ohälsa och en relation med en känd medieman. I augusti kommer Moa Romanovas andra serieroman På glid.

Eisnier-prisade serieromanen

Alltid fucka upp

Alltid fucka upp

  • Förlag: Kartago Förlag
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2018-09-25
  • ISBN: 9789175153032
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL