Moa Romanova eisner pris
Serietecknaren Moa Romanova tilldelas en Eisner för "Alltid fucka upp". Arkivbild: Claudio Bresciani / TT.

Internationellt Eisner-pris till serietecknaren Moa Romanova

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Serietecknaren Moa Romanova tilldelas en Eisner för debutalbumet ”Alltid fucka upp”, skriver Dagens Nyheter. Eisner Awards har beskrivits som serievärldens Oscar.

”Goblin girl”, som är titeln på den engelska översättningen, prisas i kategorin bästa amerikanska utgåva av internationellt material.

– Det känns fantastiskt, det kom lite från ingenstans för mig. Jag har ju vetat om att jag är nominerad. Trots det hade jag inte ens reflekterat över att jag skulle kunna vinna, det kändes tillräckligt sjukt att jag var nominerad, säger Romanova till DN.

Den självbiografiska serieromanen Alltid fucka upp gavs ut i Sverige 2018 och handlar om psykisk ohälsa och en relation med en känd medieman. I augusti kommer Moa Romanovas andra serieroman På glid.

Eisnier-prisade serieromanen

Alltid fucka upp

Alltid fucka upp

  • Förlag: Kartago Förlag
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2018-09-25
  • ISBN: 9789175153032

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL