Robby Krieger, gitarrist i The Doors, släpper sina memoarer i oktober. Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Gitarristen i The Doors släpper sina memoarer

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Gitarristen Robby Krieger släpper i höst för första gången sina memoarer. I boken delar han bland annat med sig av historier från tiden med The Doors, som aldrig tidigare berättats.

I den kommande självbiografin ger Krieger sin synvinkel på legendariska händelser med The Doors, däribland en ökänd konsert i New Haven och från inspelningarna av bandets klassiska album, skriver Rolling Stone.

Han berättar också om sina första skrivsessioner med sångaren Jim Morrison och om bandets pinsamma första konserter i tomma barer och i trädgårdar, men också om när han köpte sin första gitarr på en pantbank och när han som tonåring greps för droger.

”Krieger går också in i hjärtskärande detalj om sitt livs mest svåra kamper: drogberoende, sin tvillingbrors sammanbrott och sin egen kamp mot cancer”, berättar bokförlaget Little, Brown and Company om självbiografin.

”Som motvikt till sorgen finns humoristiska anekdoter om bråkiga möten med labila fans, kända musiker och en väldigt arg munk.”

Boken, som fått titeln Set the Night on Fire: Living, Dying, and Playing Guitar With the Doors, är skriven tillsammans med Jeff Alulis, och släpps den 12 oktober.

Text: TT

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Ögonvittnet – en bok om hur illa Kina behandlar etniska minoriteter

En chockerande skildring av en av världens grymmaste regimer – en kvinnas kamp för överlevnad.

De senaste åren har det anlagts över 1 200 koncentrationsläger i Kinas nordvästra provins där man håller personer från de kazakiska och uiguriska minoritetsfolken fängslade. Det kan röra sig om upp emot tre miljoner fångar. Villkoren är omänskliga: hjärntvätt, tortyr, misshandel, våldtäkt och medicinska experiment. Lägren utgör det största systematiska fängslandet av ett enskilt folk sedan Tredje riket.

Sayragul Sauytbay föddes i provinsen och arbetade som läkare innan hon blev utsedd till högre tjänsteman. Hennes liv blev omkullkastat när de kinesiska myndigheterna fängslade henne. Brottet: att vara kazak, en av Kinas etniska minoriteter.

I fängelset tvingades hon arbeta med att undervisa om Kinas språk, kultur och politik. Genom arbetet fick hon tillgång till hemlig information som avslöjade Beijings långsiktiga planer på att underminera både landets minoritetsfolk och demokratier runt om i världen. Efter sin flykt från Kina återförenades hon med sin familj men lever under ständigt hot om repressalier. Detta sällsynta vittnesmål från världens största övervakningsstat avslöjar inte bara den skrämmande omfattningen av Kinas tyranniska ambitioner, utan även motståndskraften och civilkuraget hos en enskild visselblåsare.

Sayragul Sauytbay bor med sin familj i Sverige sedan 2019 och har haft långa intervjutillfällen med journalisten Alexandra Cavelius under arbetet med boken.

(...) Läs hela artikeln »