Ewa Fröling (foto: Malin Nerby) och Julia Ravanis (foto: Frida Winter) är två av författarna som gästar Höganäs Summer Book Festival 2021.

Litteraturfestivalen Höganäs Summer Book Festival får premiär i september 2021

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

En ny litteraturfestival ser dagens ljus den 17–18 september 2021 i skånska Höganäs. Det blir en blandning av lokalt, nationellt och internationellt.

Södra Sverige får ett nytt litteraturevenemang i sommar när det är premiär för Höganäs Summer Book Festival i kuststaden Höganäs i nordvästra Skåne.


ANNONS


Varför är Höganäs en passande ort för en litteraturfestival?
– Höganäs har en lång litterär historia. 1967 flyttade Bokförlaget Bra Böcker till Höganäs och under de decennier som förlaget låg här kom en strid ström av författare på besök. Då var det helt naturligt att springa på internationellt kända författare som Norman Mailer och Isaac Bashevis Singer på Höganäs gator, men också många kända svenska författare som Barbro Alving, Alf Henriksson och Rune Moberg. Nu ska Höganäs åter bli centrum för den litterära världen, säger Liselotte Fritz, projektledare.

Festivalen var egentligen planerad till augusti, men arrangörerna bestämde sig för att flytta fram till september. Det blir alltså en very late Summer Book Festival.

ANNONS

– Vi gör bedömningen att vi har betydligt större möjlighet att genomföra arrangemanget i september än i augusti med tanke på restriktionerna kring publika evenemang, säger Liselotte.

Medverkar gör bland annat skådespelaren Ewa Fröling som är aktuell med Moder Liv. Klar är också Julia Ravanis, civilingenjör i teknisk fysik, född och uppvuxen i Höganäs, som 23 juni gör litterär fackboksdebut med Skönheten i kaos. Andra medverkande är Klas Östergren, Kjell Westö, Åsa Moberg, Anna-Karin Palm och Conny Palmkvist.

Hur viktigt är det lokala perspektivet för er och hur kommer det synas i programmet?
– Det är mycket viktigt. Vi kommer att ha många lokala författare i programmet och en lokal scen som ska heta Rolf Janson efter Bra Böckers grundare. De lokala författarna kommer att kunna synas med sina böcker och träffa sina läsare. Vi tror starkt på kombinationen av det lokala, det nationella och det internationella. I år har vi flera isländska författare i programmet.

Höganäs Summer Book Festival håller till i Blå Hallen i Höganäs, 3 000 m2 varsamt renoverad fabrikslokal från 1919, invigd 100 år senare som eventlokal och under 17–18 september alltså även plats för utställare från bok- och kulturbranschen. 

Biljetter till festivalen kommer att kunna förköpas online på hsbookfest.se men också på plats den 17–18 september. Fullständigt program och biljetter väntas släppas i mitten av juli.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Min bok är i goda händer

»Mitt samarbete med Blue Publishing har varit väldigt smidigt. Jag har hela tiden känt att jag har haft full kontroll på allt som händer och samtidigt kunnat slappna av i vetskapen om att mitt manus är i goda händer. Förlaget har förvandlat det till en väldigt fin bok och jag är jättenöjd.«

Mathias Alm, författare till romanen »Nytt land«

Har du ett manus i byrålådan? Skicka det till oss för bedömning. Blue Publishing är ett kvalitetsförlag med bred utgivning. Hos oss investerar du i din bok, och behåller kontrollen och merparten av vinsten. Vi coachar dig hela vägen – från råmanus och ända fram till marknadsföring och försäljning.

Besök oss på www.blue.se

Läs mer om Mathias Alm och romanen »Nytt land«: www.blue.se/nytt-land

(...) Läs hela artikeln »