Sommar-rea på ljudböcker – appar lockar med 30-60 dagar gratis

jämför ljudböcker pris Storytel Bookbeat Nextory Bokus Play
Just nu är det "sommar-rea" på ljudböcker och eböcker via mobilen när alla Storytel, Bookbeat, Nextory och Bokus Play alla utökar sina gratis provperioder för att locka nya kunder. Foto: iStock.

Sommaren är högsäsong för semesterläsning – även av eböcker och ljudböcker. Just nu erbjuder alla ljudbokstjänster extra många prova-gratis-dagar. Bokus Play är ”värst” med 60 dagar.

För några år sedan var det lite debatt om det här med prova gratis-perioder eftersom förlagen ansåg att det urholkade värdet på böckerna i prenumerationstjänsterna.

Nu har de flesta landat i att prova fritt i 14 dagar är en lagom nivå. Men inte under sommaren när det är kampanjtider.

Därför har Bookbeat, Nextory och Storytel alla kört igång sommarkampanjer där nya kunder kan prova fritt i 30 dagar.

Bokus Play är fyra på marknaden men körde i början av juni igång sitt erbjudande: hela 60 dagar fri lyssning och läsning för den som vill prova Bokus Play Premium.

Prenumerationstjänster snart 30 % av bokmarknaden?

Hur stor är streamingmarknaden i Sverige idag? Det finns inga färska siffror som offentliggjorts men eftersom samtliga tjänster på den svenska marknaden uppger att de fortfarande växer varje månad så ligger det sannolikt en bra bit över helåret 2020 som redovisades i februari.

Under 2020 stod prenumerationstjänster (ljudböcker och eböcker via streaming) för 1,15 miljarder i bokförsäljning (räknat i konsumentledet exkl moms). Det motsvarade 23,9 procent av bokförsäljningen i Sverige (den del som omfattas av rapporten – uppskattningsvis 80 % – så något lägre andel av den totala försäljningen).

Hitta och jämför bästa ljudboksappen

Så vilken ljudbokstjänst är bäst? Har den bästa appen för att lyssna på ljudböcker – men även att läsa eböcker? Det försöker Boktugg kontinuerligt hålla koll på i vårt stora test av ljudbokstjänster. Under sommaren kommer vi att gå igenom och återigen uppdatera betygen.

Men som alltid är det subjektivt vilket gränssnitt man föredrar i appen. Och vad som är mest prisvärt beror på hur mycket du och ditt hushåll läser och/eller lyssnar. Samt hur många vuxna och barn ni är.

Fotnot: Denna artikel är hämtad ut Boktuggs nyhetsbrev #315. Missa inte framtida nyhetsbrev, prenumerera idag!

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL