Hela 32 svenska feelgoodromaner finns med på tävlingens long list.

Dags att rösta fram Årets svenska feelgood-roman 2021

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Nu är det dags att rösta fram Årets svenska feelgoodroman 2021. Hela 32 böcker är nominerade. Vinnaren presenteras på Feelgoodfestivalen i augusti.

Feelgood är en av de mest omtryckta och engagerande litteraturgenrerna i Sverige för ögonblicket. 2019 instiftades priset Årets Feelgood, där årets svenska feelgoodroman röstas fram.


ANNONS


Tävlingen, Årets feelgood, som är ett samarbete mellan Feelgoodfestivalen och Storytel ska hylla feelgoodgenren och listan över de nominerade består av 32 titlar. Alla dessa är svenska böcker, utgivna mellan våren 2020 och sommaren 2021. Röstningen sker på feelgoodfestivalen.se och pågår mellan 18 juni fram till 9 juli.

Inledningsvis är det alltså läsarna som röstar. Men de fyra böcker med flest röster går sedan vidare till en utomstående jury, bestående av Kerstin Särneö, journalist och bokrecensent på M Magasin, Johanna Wistedt, bokrecensent och bloggare, och Åse Ericson, Nordenchef på Storytel.

Vinnaren presenteras på Feelgoodfestivalen, som i år äger rum på kastellet i Vaxholm den 21 augusti. Prisutdelningen kommer att avsluta en fullspäckad dag, där besökarna kommer att kunna delta i författarseminarier, skrivarskolor och bokcirklar samt mingla med de författare som är på plats.

Arrangörerna poängterar att festivalen kommer följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vid minsta tveksamhet kommer arrangemanget i stället, precis som förra årets, genomföras digitalt.

ANNONS

Nominerade Årets feelgood 2021 – longlist:

Marie-Louise Marc – Juni, juli, halva augusti
Mikael Bergstrand – Konsulten som inte ville bada
Jenny Fagerlund – Mitt hemliga liv
Ewa Klingberg – Midsommarblot
Kristin Emilsson – Julen enligt Julia
Jenny Clevström – Kirskålsgrannar
Marcus Jarl – Dina färger var blå
Mia Söderberg – Tredje gången gillt
Ruth Kvarnström-Jones – Halleholm – Lovisas val
Olséni & Hansen – Hotellgästen
Emma Hamberg – Je m’apelle Agneta
Camilla Davidsson – Under samma himmel
Caroline Säfstrand – Klubben för lyckliga slut
Maria Ernestam – Knäckta ägg och krossade hjärtan
Carin Hjulström – Bara ett litet mord
Birgitta Bergin – Ett oemotståndligt liv
Eli Åhman Owetz – En bättre människa
Marianne Cedervall – Dö för vårt syndiga släkte
Anna Lönnqvist – En kväll i juni
Christoffer Holst – Solsken och parmesan
Josefine Sandblom – Selektiva Selma
Marie Sammeli – Den lilla vingården vid bergets fot
Karin Janson – Sweet Home Dalarna
Sofia Ymén – Ett oväntat arv
Jennifer Dahlberg – Sommaren på Nornö
Moa Sandberg Eriksson – Ellens val: Lockelsen
Åsa Liabäck – I hjärtat av Ådala
Camilla Dahlson – Vår vid Sommen
Jessika Devert – Dagboken jag aldrig skrev
Tomas Tivemark – Vera Malms vidunderliga äventyr
Eva Swedenmark – Aldrig för sent
Anna Larsson – Medan världen ser på

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

📅 Utgivningar idag: Drygt fyrtio nya titlar idag, bland annat ett gäng jultidningsalbum som Hälge album 31 : Varning för vargavinter av Lars Mortimer, Fotbollsstjärnor 2023 och Knasen julalbum : givakt i backen!. På tal om tidning så bröt Offside ny mark när de startade. I boken Klenoder: Våra bästa texter ur Offside av Anders Bengtsson och Johan Orrenius samlas några klassiska fotbollsreportage. Barnboken Små människor, stora drömmar. David Bowie av Maria Isabel Sánchez Vegara attraherar förmodligen föräldrarna (eller far- och morföräldrarna) lika mycket som barnen.

🎂 Födelsedagar: Idag har flera stora författare födelsedag. Frans G. Bengtsson (1894–1954) som bland annat skrev Röde Orm (gavs ut i lättläst form för några år sedan). Ester Ringnér-Lundgren (1907–1993) skrev en mängd barn- och ungdomsböcker (även under pseudonymerna Merri Vik och Kaj Ringnér), som serien om Lotta och böckerna om trollen Kvirre och Hoppsan. Anne Rice (1941–2021) är mest känd för En vampyrs bekännelse som ingår i serien Vampyrkrönikan.

👨‍🍳 Den 4 oktober är Kanelbullens dag, kanske den temadag som firas allra mest i Sverige? Har du ätit en kanelbulle idag? Boktips: Inte bara bullar : 100 klassiska bakverk och kakor från förr av Jan Hedh, Lindas lättbakade favoriter : Kakor, bullar och matbröd av Linda Andersson, Bullar, bröd & brunch av Camilla Hamid och Bröd, bullar & kakor : Bagarmästarens bästa recept av Johan Sörberg.🎖️ Nobelpris Författare finns i alla Nobelpriskategorier. 2022 års Nobelpris i fysiologi eller medicin går till den svenske evolutionsgenetikern och biologen Svante Pääbo, ”för hans upptäckter rörande utdöda homininers arvsmassa och människans evolution”. Pääbo har skrivit boken Neandertalmänniskan om sin kartläggning av neandertalmänniskans arvsmassa och jakten på urgammalt DNA.


Uppdateras under dagen …