ANNONS

bokbranschen
Läst & hört i bokbranschen. Illustration: iStock.

Hört & läst 17 juni

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

🎙️ FacebookPodcast. Nästa vecka börjar Facebook rulla ut möjligheten att koppla RSS-flöde från sin podcast och automatiskt skapa inlägg för varje nytt poddavsnitt. Men med den usla organiska räckvidden för sidor kan man undra hur värdefullt det är? Facebook ser i alla fall ett värde i att besökaren kan lyssna på podden utan att lämna sajten/appen. (The Verge)

📚 KonservativFörlag. All Seasons Press är namnet på ett nytt förlag i USA som ska ”göra upp med cancel-kulturen som förstör förlagsbranschen och landet”. På höstlistan finns två tidigare Trumpmedarbetare som författare: Mark Meadows och Peter Navarro. Räkna med att de plockar upp titlar etablerade förlag inte vill ta i. (Publishers Weekly)

💰 Biblioteksmiljoner. Första året (av tre) med Stärkta bibliotek-bidraget. 148 Mkr har fördelats. Det kom in 258 ansökningar på totalt 243 Mkr från 242 kommuner. Pengarna fördelas för att utöka utbud och tillgänglighet till folkbibliotek i hela landet. (Kulturrådet)

💖 SarahFeelgood. Med över 18 miljoner sålda böcker världen över har Sarah Morgan befäst sin plats som en älskad författare främst inom feelgood, skriver förlaget HarperCollins i samband med att Familj för nybörjare släpps idag.

💻 Konsolidering. HarperCollins VD Brian Murray tror på ökad bokförsäljning (varav 25 % nu är digitalt för HC) och ser en renässans för böcker och läsning, men även på en ökad konsolidering. Han menar att förlagen behöver vara stora för att kunna konkurrera med techplattformar och att HC kommer att vara aktiva med uppköp. (Publishers Weekly)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL