ANNONS

Tina Frennstedt och förläggaren Erika Degard
Tina Frennstedt och förläggaren Erika Degard. Foto: Magnus Liam Karlsson.

Tina Frennstedt byter Forum mot Norstedts – skriver flerboksavtal

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Deckarförfattaren Tina Frennstedt har skrivit ett flerboksavtal med Norstedts. Om en månad släpps tredje delen i Cold Case-serien på Bokförlaget Forum, den sista före förlagsbytet.

– Jag känner stor entusiasm inför att börja arbeta med Norstedts proffsiga gäng, och särskilt med förläggaren Erika Degard som jag följt på håll ett tag. Att Norstedts så uttalat vill satsa på mitt författarskap känns naturligtvis fantastiskt och det var dessutom här jag började min författarkarriär med dokumentärromanen Diplomatdottern, säger Tina Frennstedt i ett pressmeddelande.

Det var efter många år som kriminalreporter som Tina Frennstedt satsade på att bli deckarförfattare. Huvudpersonen i hennes serie är Tess Hjalmarsson, chef för Skånes Cold Case-grupp, och varje del är inspirerad av kalla fall ur verkligheten. 2019 fick Tina Crimetime Award för Årets deckardebut. Hon hyllas av läsare och recensenter och översättningsrättigheterna har sålts till över tio länder. Båda böckerna i serien har hamnat på Der Spiegels topplista.

– Jag instämmer helhjärtat i hyllningskörerna. Kvalitativt befinner sig Tina Frennstedt i toppskiktet av svensk krim idag, trots att hon debuterade för bara några år sedan. Jag är oerhört glad över att Tina vill fortsätta sin väldigt lovande författarbana hos oss på Norstedts. Vi har ett stort fokus på krim och vårt mål är att ha det bästa och starkaste i genren på vår lista, vilket Tinas Cold Case-serie är, säger Erika Degard, förläggare på Norstedts.

Om knappt en månad släpps Tina Frennstedts tredje del i serien, Cold Case: Skärseld, på Bokförlaget Forum. Men sedan byter hon alltså Bonnierkoncernen mot Storytelkoncernen då fortsättningen på Cold Case-serien ges ut på Norstedts förlag i ett flerboksavtal (ej specificerat hur många böcker det omfattar).

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL