Tina Frennstedt byter Forum mot Norstedts – skriver flerboksavtal

Tina Frennstedt och förläggaren Erika Degard
Tina Frennstedt och förläggaren Erika Degard. Foto: Magnus Liam Karlsson.

Deckarförfattaren Tina Frennstedt har skrivit ett flerboksavtal med Norstedts. Om en månad släpps tredje delen i Cold Case-serien på Bokförlaget Forum, den sista före förlagsbytet.

– Jag känner stor entusiasm inför att börja arbeta med Norstedts proffsiga gäng, och särskilt med förläggaren Erika Degard som jag följt på håll ett tag. Att Norstedts så uttalat vill satsa på mitt författarskap känns naturligtvis fantastiskt och det var dessutom här jag började min författarkarriär med dokumentärromanen Diplomatdottern, säger Tina Frennstedt i ett pressmeddelande.

Det var efter många år som kriminalreporter som Tina Frennstedt satsade på att bli deckarförfattare. Huvudpersonen i hennes serie är Tess Hjalmarsson, chef för Skånes Cold Case-grupp, och varje del är inspirerad av kalla fall ur verkligheten. 2019 fick Tina Crimetime Award för Årets deckardebut. Hon hyllas av läsare och recensenter och översättningsrättigheterna har sålts till över tio länder. Båda böckerna i serien har hamnat på Der Spiegels topplista.

– Jag instämmer helhjärtat i hyllningskörerna. Kvalitativt befinner sig Tina Frennstedt i toppskiktet av svensk krim idag, trots att hon debuterade för bara några år sedan. Jag är oerhört glad över att Tina vill fortsätta sin väldigt lovande författarbana hos oss på Norstedts. Vi har ett stort fokus på krim och vårt mål är att ha det bästa och starkaste i genren på vår lista, vilket Tinas Cold Case-serie är, säger Erika Degard, förläggare på Norstedts.

Om knappt en månad släpps Tina Frennstedts tredje del i serien, Cold Case: Skärseld, på Bokförlaget Forum. Men sedan byter hon alltså Bonnierkoncernen mot Storytelkoncernen då fortsättningen på Cold Case-serien ges ut på Norstedts förlag i ett flerboksavtal (ej specificerat hur många böcker det omfattar).

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL