Maria Strömberg debuterar med barnbok om utanförskap och vänskap

Debutanten Maria Strömberg. Foto: Robert Strömberg

Ord har alltid fascinerat mig. Som liten läste jag Pixi-böcker på pottan, serietidningar i sängen och lekte med urklippta bokstäver från mjölkkartonger vid matbordet. Pratade ogärna i klassrummet, men när det stod ”fri skrivning” på schemat hittade orden ut.

I tonåren tappade jag bort berättelserna, när vuxenlivet knackade på. Att bli författare begrundade jag inte ens som en möjlighet. Istället blev jag fritidspedagog.

Lyckligtvis hittade jag skrivandet igen, som ett sätt att handskas med livet och tillvaron. Till en början skrev jag bara för byrålådan, men med tiden växte drömmen om att få dela mina berättelser med andra. Jag sadlade om till språkkonsult för att få arbeta yrkesmässigt med text. Fick ett uppdrag i urbankonstprojektet ”Artscape Saga” (2019), att som skribent arbeta fram den litterära gestaltningen av folksagorna i boken med samma namn. Efter det ville jag inte sluta skriva. Drömmen blev sann. Debutboken är här. 

En önskan, nio liv

En önskan, nio liv

"Du måste anta en utmaning och klara den. Annars är du en loser.  Och losers får inte hänga med. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL