ANNONS

Anna Karenina Netflix Svetlana Khodchenkova
Svetlana Khodchenkova spelar huvudrollen i "Anna Karenina". Pressbild: Netflix.

Anna Karenina blir ”Anna K” i den första ryska serien på Netflix

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Netflix spelar in sin första dramaserie på ryska. De väljer att basera den på Anna Karenina av Leo Tolstoj – men förflyttar handlingen till nutid.

”Anna K” blir Netflix första ryska dramaserie. Serien, som bygger på Leo Tolstojs roman ”Anna Karenina”, utspelar sig i det nutida Ryssland där kärleksaffären mellan societetskvinnan Anna Karenina och den tjusiga arvingen Vronsky hotar såväl familjeband som sociala relationer.

I rollen som Anna Karenina syns Svetlana Khodchenkova, känd från Tomas Alfredsons ”Tinker, tailor, soldier, spy”.

Premiärdatum för serien är ännu inte bestämt.

Boktuggs fotnot: Romanen är nyligen utgiven av Norstedts i två volymer: Anna Karenina : Volym I och Anna Karenina : Volym II. Varje bok är drygt 500 sidor så frågan är hur lång Netflix-serien blir? Och om nutidsversionen kommer i bokform?

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL