Polaris Fakta Cecilia Ek
Polaris Fakta värvar Cecilia Ek som PR- och marknadsansvarig. Foto: Privat.

Cecilia Ek lämnar Historiska Media – går till Polaris Fakta (fd Roos & Tegnér)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Polaris Fakta (tidigare Roos & Tegnér) värvar Cecilia Ek som PR- och marknadsansvarig, som därmed lämnar Historiska Media där hon jobbat i elva år.

– Vi är jätteglada att knyta Cecilia Ek till oss och har länge imponerats av hennes energiska arbete. Hon är en fena på att arrangera events och skapa synlighet för sina böcker och författare. Dessutom har hon ett stort engagemang för branschen i stort, som hon visat inte minst genom att vara ordförande i Förlagsklubben Syd. Hon är en perfekt förstärkning av vårt team i Malmö men kommer också att vara en nyckelperson för kollegorna i Stockholm och Köpenhamn, säger Petra Ward, förlagschef Polaris Fakta.

Det är alltså efter elva år som Cecilia Ek väljer att lämna Historiska Media, där hon haft ansvar för PR och kommunikation.

– Jag har med intresse följt Polaris framfart och är imponerad över hur snabbt förlaget har etablerat sig och blivit tongivande i svensk bokbransch. Det ska bli spännande att nu få vara en del av Politikens och Polaris fortsatta expansionsplaner. Polaris Fakta har, och är på väg att lansera, många fantastiska författarskap och mitt uppdrag blir att skapa ännu större uppmärksamhet kring dem, säger Cecilia Ek och tillägger:

– Dagens framgångsrika författare, för att inte nämna återförsäljarna, förväntar sig en gedigen uppbackning inom marknadsföring, PR och event och jag ser det som en rolig utmaning att försöka anpassa den efter varje ny boks specifika målgrupp. Jag ser fram emot att vara med och bygga upp ett starkt och modernt marknadsföringsteam.

Cecilia Ek tillträder sin tjänst den 16 augusti och kommer att ha sin bas hos Polaris Fakta på Stortorget i Malmö. Polaris Fakta är en del av förlaget Polaris och är helägt av danska Politikens Forlag som köpte och bytte namn på Roos & Tegnér.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Utgivningar idag: Ett 50-tal titlar på Bokinfo, exempelvis novellsamlingen Vad vi pratar om när vi pratar om kärlek av Raymond Carver, barnböckerna Mormor till reapris av A.K Sydegård och Nytt liv av Christina Wahldén. Samt den givna favoriten för hästälskande i alla åldrar: Mulle Jubileumsutgåva 1972-2022 av Lena Furberg (läs gärna vår tidigare intervju med Lena Furberg och vad vi tidigare skrivit om Mulle-seriens 50-årsjubileum).

🎂 Födelsedagar: Kerstin Thorvall (1925-2010) var född den 12 augusti. Hon debuterade med tonårsboken Boken till dig (1959) och skrev därefter barn-, ungdoms- och vuxenböcker. Några av de mest uppmärksammade var Det mest förbjudna och När man skjuter arbetare (som belönades med Moa Martinson-priset).

🐘 Den 12 augusti firar man Internationella elefantdagen, Internationella ungdomsdagen och Vinylskivans dag. Vi kan konstatera att ljudböcker på vinylskiva inte är så vanligt idag – även om det var så det började. Den som vill lära mer om elefanter kan exempelvis läsa Elefanten av Jenni Desmond eller Mannen som talade med elefanter : ett liv i frihet på den afrikanska savannen av Lawrence Anthony.



🧟 Trendgenrer. Vilka genrer blir hetast framöver? The Bookseller har frågat brittiska agenter och redaktörer som ser växande nya trender i form av ”stealth-help” (som hjälper folk att förbättra sina liv utan att vara självhjälpsböcker) och ”cli-fi” (= klimatfiktion som dock funnits i över tjugo år, Boktugg skrev om cli-fi för två år sedan och ordet kvalade till och med in på nyordslistan 2020). Även ”gothic fiction” och ”horror” (skräck och ruskiga övernaturliga romaner) verkar gå mot en ny storhetstid, som ett resultat av framgångarna för tv-serier som Stranger Things. Ska man tala genreöverskridande blir det en mix av historiska romaner och fantasy. Vad vore en trendspaning utan att nämna TikTok som möblerar om bokhandlarnas hyllor? Här är genren ”rom coms” (romantiska komedier) en vinnare.

🕴️ Nya ägare. Det digitala utbildningsförlaget Bonnier Education/Clio får ny ägare i form av Egmontägda Lindhardt og Ringhof Uddanelse. Därmed lämnar Bonniers ännu en gång läromedelssektorn.

📚 Ny bokhandel. Det samhällsengagerade och lokala synsättet fortsätter att vara i fokus när Linköpings bokhandel i morgon slår upp dörrarna. Bokcaféet i lokalen ska vara såväl en mötesplats som en samlingsplats för olika kulturella event, såväl litterära som andra.


Uppdateras under dagen …