Cecilia Ek lämnar Historiska Media – går till Polaris Fakta (fd Roos & Tegnér)

Polaris Fakta Cecilia Ek
Polaris Fakta värvar Cecilia Ek som PR- och marknadsansvarig. Foto: Privat.

Polaris Fakta (tidigare Roos & Tegnér) värvar Cecilia Ek som PR- och marknadsansvarig, som därmed lämnar Historiska Media där hon jobbat i elva år.

– Vi är jätteglada att knyta Cecilia Ek till oss och har länge imponerats av hennes energiska arbete. Hon är en fena på att arrangera events och skapa synlighet för sina böcker och författare. Dessutom har hon ett stort engagemang för branschen i stort, som hon visat inte minst genom att vara ordförande i Förlagsklubben Syd. Hon är en perfekt förstärkning av vårt team i Malmö men kommer också att vara en nyckelperson för kollegorna i Stockholm och Köpenhamn, säger Petra Ward, förlagschef Polaris Fakta.

Det är alltså efter elva år som Cecilia Ek väljer att lämna Historiska Media, där hon haft ansvar för PR och kommunikation.

– Jag har med intresse följt Polaris framfart och är imponerad över hur snabbt förlaget har etablerat sig och blivit tongivande i svensk bokbransch. Det ska bli spännande att nu få vara en del av Politikens och Polaris fortsatta expansionsplaner. Polaris Fakta har, och är på väg att lansera, många fantastiska författarskap och mitt uppdrag blir att skapa ännu större uppmärksamhet kring dem, säger Cecilia Ek och tillägger:

– Dagens framgångsrika författare, för att inte nämna återförsäljarna, förväntar sig en gedigen uppbackning inom marknadsföring, PR och event och jag ser det som en rolig utmaning att försöka anpassa den efter varje ny boks specifika målgrupp. Jag ser fram emot att vara med och bygga upp ett starkt och modernt marknadsföringsteam.

Cecilia Ek tillträder sin tjänst den 16 augusti och kommer att ha sin bas hos Polaris Fakta på Stortorget i Malmö. Polaris Fakta är en del av förlaget Polaris och är helägt av danska Politikens Forlag som köpte och bytte namn på Roos & Tegnér.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL