Polaris Fakta Cecilia Ek
Polaris Fakta värvar Cecilia Ek som PR- och marknadsansvarig. Foto: Privat.

Cecilia Ek lämnar Historiska Media – går till Polaris Fakta (fd Roos & Tegnér)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Polaris Fakta (tidigare Roos & Tegnér) värvar Cecilia Ek som PR- och marknadsansvarig, som därmed lämnar Historiska Media där hon jobbat i elva år.

– Vi är jätteglada att knyta Cecilia Ek till oss och har länge imponerats av hennes energiska arbete. Hon är en fena på att arrangera events och skapa synlighet för sina böcker och författare. Dessutom har hon ett stort engagemang för branschen i stort, som hon visat inte minst genom att vara ordförande i Förlagsklubben Syd. Hon är en perfekt förstärkning av vårt team i Malmö men kommer också att vara en nyckelperson för kollegorna i Stockholm och Köpenhamn, säger Petra Ward, förlagschef Polaris Fakta.

Det är alltså efter elva år som Cecilia Ek väljer att lämna Historiska Media, där hon haft ansvar för PR och kommunikation.

– Jag har med intresse följt Polaris framfart och är imponerad över hur snabbt förlaget har etablerat sig och blivit tongivande i svensk bokbransch. Det ska bli spännande att nu få vara en del av Politikens och Polaris fortsatta expansionsplaner. Polaris Fakta har, och är på väg att lansera, många fantastiska författarskap och mitt uppdrag blir att skapa ännu större uppmärksamhet kring dem, säger Cecilia Ek och tillägger:

– Dagens framgångsrika författare, för att inte nämna återförsäljarna, förväntar sig en gedigen uppbackning inom marknadsföring, PR och event och jag ser det som en rolig utmaning att försöka anpassa den efter varje ny boks specifika målgrupp. Jag ser fram emot att vara med och bygga upp ett starkt och modernt marknadsföringsteam.

Cecilia Ek tillträder sin tjänst den 16 augusti och kommer att ha sin bas hos Polaris Fakta på Stortorget i Malmö. Polaris Fakta är en del av förlaget Polaris och är helägt av danska Politikens Forlag som köpte och bytte namn på Roos & Tegnér.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL