ANNONS

Sofie Zettergren, CFO, Storytel (foto: Mattias Bardå/Storytel) och Isa Widerståhl, förlagschef, Albert Bonniers förlag (foto: Peter Jönsson).

Storytels finanschef och Albert Bonniers förlagschef på topp 15 av Sveriges främsta unga kvinnliga ledare

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Sveriges chefsorganisation Ledarna har rankat Framtidens kvinnliga ledare 2021, och två ledare från bokbranschen ligger på topp 15.

För 15:e året i rad har chefsorganisationen Ledarna utsett Framtidens kvinnliga ledare bland chefer från olika verksamheter i åldern 20–35 år. Syftet med initiativet är att lyfta fram chefsförebilder, och visa på behovet av modernt ledarskap och unga kvinnor på ledande befattningar.

Bland årets omkring 500 kandidater placerade sig Sofie Zettergren, 35 år, Chief Financial Officer & Head of Business Administration på Storytel, på åttonde plats.

– Jag känner mig väldigt hedrad av den fina placeringen på listan, den sporrar verkligen. Kvinnliga ledarförebilder är viktiga och inspirerande för mig och så många andra. På Storytel har jag dessutom förmånen att ha några av dem på väldigt nära håll i ledningsgruppen, eftersom den har en klar kvinnlig majoritet, säger Sofie Zettergren i ett pressmeddelande.

På femtonde plats kommer Isa Widerståhl, 31 år, förlagschef på Albert Bonniers Förlag, som tidigare i veckan berättade för Boktugg om vad hon tycker gör en bra ledare.

Överst på listan rankas Helya Riazat, 32 år, medgrundare och rektor på Järvaskolan.

Här är hela listan med 75 namn över Framtidens kvinnliga ledare 2021.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL