Storytels finanschef och Albert Bonniers förlagschef på topp 15 av Sveriges främsta unga kvinnliga ledare

Sofie Zettergren, CFO, Storytel (foto: Mattias Bardå/Storytel) och Isa Widerståhl, förlagschef, Albert Bonniers förlag (foto: Peter Jönsson).

Sveriges chefsorganisation Ledarna har rankat Framtidens kvinnliga ledare 2021, och två ledare från bokbranschen ligger på topp 15.

För 15:e året i rad har chefsorganisationen Ledarna utsett Framtidens kvinnliga ledare bland chefer från olika verksamheter i åldern 20–35 år. Syftet med initiativet är att lyfta fram chefsförebilder, och visa på behovet av modernt ledarskap och unga kvinnor på ledande befattningar.

Bland årets omkring 500 kandidater placerade sig Sofie Zettergren, 35 år, Chief Financial Officer & Head of Business Administration på Storytel, på åttonde plats.

– Jag känner mig väldigt hedrad av den fina placeringen på listan, den sporrar verkligen. Kvinnliga ledarförebilder är viktiga och inspirerande för mig och så många andra. På Storytel har jag dessutom förmånen att ha några av dem på väldigt nära håll i ledningsgruppen, eftersom den har en klar kvinnlig majoritet, säger Sofie Zettergren i ett pressmeddelande.

På femtonde plats kommer Isa Widerståhl, 31 år, förlagschef på Albert Bonniers Förlag, som tidigare i veckan berättade för Boktugg om vad hon tycker gör en bra ledare.

Överst på listan rankas Helya Riazat, 32 år, medgrundare och rektor på Järvaskolan.

Här är hela listan med 75 namn över Framtidens kvinnliga ledare 2021.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL